Pro gurmánský zážitek

Pro gurmánský zážitek

...Báječná a svůdná představa, že? Ale aby nejen tato představa, ale i samotný gurmánský zážitek byl dokonalý, měla by být chuť vína s podávanou pochoutkou dobře sladěna – tvořit harmonii.arva k barvěbr/> Všeobecné zásady pro kombinaci vína a jídla říkají, že ke světlým pokrmům, jako jsou ryby, drůbež, čerstvé sýry...


...Báječná a svůdná představa, že? Ale aby nejen tato představa, ale i samotný gurmánský zážitek byl dokonalý, měla by být chuť vína s podávanou pochoutkou dobře sladěna – tvořit harmonii.

Barva k barvě
Všeobecné zásady pro kombinaci vína a jídla říkají, že ke světlým pokrmům, jako jsou ryby, drůbež, čerstvé sýry atd., podáváme bílá vína a k tmavým masům a omáčkám vína červená. Ale nejen na barvě záleží. Víno by se mělo volit tak, aby jednotlivým chodům odpovídalo i svým charakterem.


Důležité je i sklo
K podávání vín je důležité zvolit i vhodné sklo, aby se chuť vína řádně rozvinula a dalo vyniknout jeho barvě. Sklenka by proto měla být z tenkostěnného nebroušeného průhledného skla na tenké vysoké stopce, za kterou budeme sklenku při popíjení lahodného moku držet.


Informace o správné teplotě vína naleznete zde
Tipy použití vína při vaření naleznete zde

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme