Více o domácí digitální pekárně

Více o domácí digitální pekárně

Domácí digitální pekárna pracuje velmi samostatně – s pomocí mikroprocesoru samočinně mixuje, hněte, nechává vykynout a peče chleba. Malá kompaktní oblá krabice – s rozměry přibližně 40x35x25 cm a váhou asi 6,5 kg, není náročná na prostor v kuchyni. Systém práce pekárny spočívá i v možnosti předvolby, takže si můžeme...

Domácí digitální pekárna pracuje velmi samostatně – s pomocí mikroprocesoru samočinně mixuje, hněte, nechává vykynout a peče chleba. Malá kompaktní oblá krabice – s rozměry přibližně 40x35x25 cm a váhou asi 6,5 kg, není náročná na prostor v kuchyni.

Systém práce pekárny spočívá i v možnosti předvolby, takže si můžeme zvolit až 13 hodin dopředu, co bude pekárna dělat. V naší nepřítomnosti například může těsto připravit, zadělat a nechat vykynout – a když se vracíme domů, chléb se už dopéká.

Na horní straně pekárny je umístěn ovládací panel s displejem a programovými knoflíky. Vedle něj se pod víkem skrývá vyjímatelná nádoba s hnětací vrtulkou na dně, do které se nasype mouka a další součásti na přípravu těsta – v této kovové pečicí formě s nepřilnavým povrchem se odehrává všechno – těsto se tu uhněte, vykyne i upeče. Pak se jen stiskne knoflík vybraného programu a pekárna se dá do práce. Po dopečení se tato nádobka s hotovým bochníkem chleba vyjme a po vystydnutí se zevnitř jemně omyje. Jiná menší nádobka je určena na přísady, jako jsou ořechy, rozinky nebo cereálie, které v době hnětení pekárna sama ve vhodnou dobu do těsta přidá a zapracuje. Pokud jde o kvasnice, ty se do pekárny přidávají sušené. Maximální množství mouky, které lze do pekárny vložit, je 600 g – z toho se upeče bochník chleba největší velikosti - tzv. XL.

V digitální pekárně můžeme péct pouze hranaté bochníky (podle tvaru pečicí nádoby) celozrnného, ale hlavně bílého chleba, k jehož výrobě byla prvotně digitální pekárna navržena a vyrobena. Dnes ale mají domácí digitální pekárny kromě základního bílého a černého chleba také pečení chleba francouzského (s většími vzduchovými bublinami), sendvičů z bílého těsta (pečivo naopak kompaktní, bez bublin) a různých biskupských chlebíčků s rozinkami a kandovaným ovocem.

Doba přípravy těsta včetně pečení je od nejkratších dvou hodin (tzv. rychlé pečení nebo pečení bezlepkového pečiva) až do 6 hodin, za které se připraví těsto a upeče chléb francouzský. Na některé druhy pečiva, které vyžadují jiný tvar, než pekárna může upéci (například pizza), si v digitální pekárně můžeme také jen nechat připravit těsto – v tom případě pekárna funguje jako robot na hnětení (těsto na pizzu přístroj připraví za 45 minut). Pizzu pak upečeme klasicky v troubě.

K pekárně je přiložena kromě podrobného návodu také kuchařská knížka s recepty na bílé, tmavé, sladké i bezlepkové pečivo.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: rekonstrukce koupelny a WC, Rekonstrukce bytu, Rekonstrukce bytového jádra.