Letní coctailová paráda

Letní coctailová paráda

Mezi recepty na „americké moderní lihové nápoje – cocktaily“ z dvacátých a třicátých let 20. století jsme našli vedle takových, které se staly klasikou a dodnes patří mezi nejžádanější, také méně známé zajímavosti. Podívejme se tedy na několik „amerických originálních coctailových typů“. Množství jednotlivých...

Mezi recepty na „americké moderní lihové nápoje – cocktaily“ z dvacátých a třicátých let 20. století jsme našli vedle takových, které se staly klasikou a dodnes patří mezi nejžádanější, také méně známé zajímavosti. Podívejme se tedy na několik „amerických originálních coctailových typů“. Množství jednotlivých ingrediencí není udáno v objemových jednotkách, ale v desetinách - stačí jen dodržet poměry a připravit si můžeme najednou jednu nebo dvě porce.

Mandarín cocktail
3/10 mandarinkového likéru, 2/10 vermutu, 5/10 ginu, led. Vše protřeseme v šejkru a nalijeme do vysoké sklenky. Její okraj ozdobíme půlkolečkem mandarinky. Nad sklenkou zlomíme mandarinkovou kůru tak, aby silice zastříkla hladinu koktajlu.

Michelin cocktail
2/3 bílého rumu, 1/3 calvadosu, 2 střiky vermutu, led. Bílý rum a calvados dáme na kostky ledu do šejkru, dobře protřeseme, nalijeme do vysoké sklenky a zastříkneme vermutem.

Paradise cocktail
5/10 Cherry brandy, 5/10 vaječného likéru, led. Sklenku naplníme do jedné třetiny ledem, na něj naměříme půl na půl Cherry brandy a vaječný likér. Zamícháme a přidáme dvě kostky ledu.

Tavern hospitality
3/10 peprmintového likéru (před 80 lety se nazýval „pepromátový“ likér), 2/10 ginu, 5/10 sody (případně toniku), 10 kapek citrónové šťávy. Do šejkru na drobný led dáme peprmintový likér, gin a přidáme citrónovou šťávu. Nalijeme do široké sklenky na nožce, jejíž okraj natřeme citrónovou šťávou a ponoříme do krystalového cukru. Nalijeme koktajl, dolijeme sodou (tonikem) a na okraj sklenky zavěsíme malou snítku máty.

Tropical air cocktail
1/3 whisky, 1/3 brandy, 1/3 sody, led. Do šejkru na led dáme whisky a brandy, energicky protřeseme, nalijeme do sklenky a dolijeme sodou. Zdobíme koktajlovou třešní.

Sedmé nebe
6/10 maraschina, 3/10 grapefruitové šťávy, 1/10 ginu, led. Do šejkru na kostky ledu dáme všechny ingredience a protřepeme. Okraj sklenky natřeme grapefruitovou šťávou a ponoříme do hrubého cukru. Na okraj sklenky zavěsíme tenký dílek grapefruitu.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-1">rekonstrukce</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce bytu, nová koupelna a WC, Návrh a realizace podkrovního bytu, Kompletní rekonstrukce bytu.