Cordial Medoc - je sladký likér, mající asi 35 % alkoholu, který se vyrábí ze sladkého bílého nebo červeného vína. Podle toho má likér také barvu - buď je lehce žlutý, nebo tmavočervený. Cordial Medoc se vyrábí z těžkých sladkých vín, typu malaga, tokajské nebo portské. Likér voní i chutná po hroznovém vínu. Je základem mnoha koktajlů – míchá se s brandy, vermuty, ginem…, jak ukazují následující koktajly: Cordial cocktail 3/5 likéru Cordial Medoc, 1/5 ginu, 1/5 vermutu. Do vysoké sklenice na kostky ledu přilijeme všechny tři součásti koktajlu a přidáme plátek citronu. Apple Jack cocktail 3/10 curaçaa, 7/10 French apple brandy (calvados), 12 kapek likéru Cordial Medoc. Do šejkru na kostky ledu přidáme curaçao, apple brandy (případně nějakou dobrou jablečnou pálenku) a zakapeme likérem Cordial Medoc. Protřepeme a nalijeme do středně velkých koktajlových sklenek. Zdobíme plátkem pomeranče.


Calvados - francouzská pálenka z jablečného vína, vyráběná zejména v Normandii i jinde na severozápadě Francie. Calvados se vyznačuje jemnou, ale průraznou vůní po jablkách, je čirý, má pouze nepatrně nazlátlou barvu. Michelin cocktail 2/3 Bacardi Rumu, 1/3 calvadosu, 2 střiky vermutu. Ve sklence smícháme rum a calvados, přihodíme kostky ledu a zastříkneme vermutem.
Cointreau - velmi sladký, hustý pomerančový likér s výraznou vůní po pomerančích. Pije se často k odpolední černé kávě nebo po večeři. Sweetheart cocktail 2/10 chartreusky, 2/10 pomerančové šťávy, 1/10 cointreau, 3/10 portského vína, 2/10 sektu. Chartreusku, oranžádu, cointreau a portské protřeseme v šejkru s ledem, nalijeme do sklenky a dolijeme sektem.
Crème de Raspberry - sladký malinový likér, vyrábějící se z cukru, malinové šťávy a destilátů. Má malinovou barvu, příchuť i intenzivní vůni. Čistý se pije po kávě, jinak je často využíván v přípravě long drinků i jiných koktajlů, jako je například Olympia cocktail: Olympia cocktail 2/5 Cherry brandy, 2/5 Bacardi Rumu, 1/5 likéru Crème de Raspberry (který můžeme případně nahradit malinovým sirupem). Brandy, rum a malinový sirup dobře protřeseme v šejkru spolu s drceným ledem. Do sklenky, jejíž okraj ozdobíme pískovým cukrem, vhodíme vyzrálou velkou malinu. -ag-