Nápoje zvané Toddy a jiné koktajly

Nápoje zvané Toddy a jiné koktajly

Toddy je míchaný nápoj pocházející z Anglie, podobný studenému grogu nebo punči. Připravujeme jej z lihovin, vody, cukru a sirupů. Přinášíme několik receptů na jeho snadnou přípravu, která spočívá ve smíchání všech ingrediencí ve vyšší sklence: Brandy Toddy 3/5 brandy, 1/5 cukrového sirupu, 1/5 vody. Gin Toddy 3/5...

Toddy je míchaný nápoj pocházející z Anglie, podobný studenému grogu nebo punči. Připravujeme jej z lihovin, vody, cukru a sirupů. Přinášíme několik receptů na jeho snadnou přípravu, která spočívá ve smíchání všech ingrediencí ve vyšší sklence:

Brandy Toddy
3/5 brandy, 1/5 cukrového sirupu, 1/5 vody.

Gin Toddy
3/5 ginu, 1/5 cukrového sirupu, 1/5 vody.

Tom Toddy
3/5 rumu, 2/5 pomerančového sirupu.

Texas Toddy
1/4 ginu, 1/4 rumu, 1/4 araku, 1/4 brandy.

Víkendová koktajlová všehochuť:
Bonny cocktail

5/10 curaçaa, 2/10 punče, 3/10 sektu.
V šejkru protřeseme s ledem curaçao a punč, ve sklence pak vše dolijeme sektem a ozdobíme koktajlovou třešní.

Barock cocktail
3/10 curaçaa, 1/10 pomerančového sirupu, 5/10 tokajského vína, 1/10 ginu.
Do šejkru dáme na led všechny ingredience a dobře je protřepeme.

Mocca cocktail
1/5 koňaku, 3/5 silné moka kávy, 1/5 portského vína.
Ve vysoké sklence promícháme dlouhou lžičkou koňak, moka kávu a portské. Vhodíme pár kostek ledu, přihodíme rozinky a podáváme s dlouhou lžičkou a slámkou.

Curaçao Mocca cocktail
4 cl silné černé cezené kávy, 2 cl koňaku, 2 cl curaçaa, 1 cl cukrového sirupu, 4 zrnka kávy, čtyři kostky ledu.
Do šejkru dáme led a přidáme ostatní přísady. Důkladně protřeseme a nalijeme přes sítko do dvou vyšších koktajlových sklenic. Do každé pak vhodíme dvě zrnka kávy.

Lify cocktail
2/10 curaçaa, 7/10 sektu, 1/10 koňaku.
Do šejkru na led přilijeme curaçao a koňak a protřepeme. Ve vysoké sklence dolijeme sektem.

Lily cocktail
2/5 Apricot brandy, 1/5 cherry brandy, 1/5 pomerančového džusu, 1/5 griotky, led.
Tento sladký koktajl vonící po ovoci připravíme v míchací sklenici. Potom koktajl nalijeme do sklenky na kostky ledu a ozdobíme třešinkou.

Jack Tailor
1/2 whisky, 1/2 Jamaica rumu, 3 střiky angostury.
Do nižší široké sklenky dáme kostky ledu. Na něj nalijeme whisky s rumem, zamícháme a zastříkneme angosturou.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme