Nápoje na rozmezí léta a podzimu

Nápoje na rozmezí léta a podzimu

K následujícímu pěknému víkendu si možná vyberete mezi lehčími, ještě letními, po citrusech vonícími míchanými nápoji – a mezi sladšími smetanovými drinky, které se hodí k chladnějším večerům babího léta a nastupujícího podzimu. Medový drink 300 g vody povaříme s kouskem vanilky, kouskem skořice a citronovou kůrou z...

K následujícímu pěknému víkendu si možná vyberete mezi lehčími, ještě letními, po citrusech vonícími míchanými nápoji – a mezi sladšími smetanovými drinky, které se hodí k chladnějším večerům babího léta a nastupujícího podzimu.

Medový drink
300 g vody povaříme s kouskem vanilky, kouskem skořice a citronovou kůrou z chemicky neošetřeného citronu. Po prochladnutí přidáme 150 g medu a lžičku citronové šťávy. Přecedíme, vychladíme a přilijeme 0,5 litru vodky.

Smetanový fizz
K přípravě dvou porcí potřebujeme: 2 polévkové lžíce medu, 2 cl citronové šťávy, 5 cl sladké smetany, 2 cl cukrového sirupu, 6 cl ginu, sodovku na dolití.

Do šejkru dáme led, přidáme citronovou šťávu, gin, smetanu a cukrový sirup. Důkladně protřeseme. Okraj sklenky ponoříme do citronové šťávy a poté do krystalového cukru. Koktajl vléváme přes husté sítko – opatrně, abychom si nepoškodili ozdobný cukrový okraj. Nalijeme asi do poloviny sklenky a dolijeme sodovkou. Podáváme se slámkou.

Velvet Hammer
K přípravě tohoto smetanového koktajlu potřebujeme mixér. 3 cl kakaového likéru a 3 cl Lemon Curaçaa přilijeme na tři kostky ledu a přidáme 3 cl tekuté šlehačky. Na krátkou chvíli spustíme mixér na maximum. Velvet Hammer nalijeme do širokých sklenek na šampaňské.

Ward
Opět použijeme mixér, ale tento drink můžeme připravit i v šejkru. Servírujeme potom ve větším tumbleru. Do mixéru nebo šejkru dáme 3 kostky ledu, na něj přidáme 7 cl whisky, 3 cl citronové šťávy, necelou lžíci cukrového sirupu a půl lžičky grenadiny. Krátce umixujeme nebo energicky protřeseme. Nalijeme do tumbleru, jehož okraj ozdobíme plátkem citronu.

Helvetia koktail
Na jednu porci potřebujeme: 1 polévkovou lžíci ledu, 1 cl třešňovice, 1 cl likéru Sherry Brandy, 1 cl smetany, 1 cl višňového cukrového sirupu.

Do šejkru na led přilijeme všechny ostatní přísady, důkladně protřeseme, nalijeme přes sítko do středně velké koktailové sklenky, kterou ozdobíme třešinkou.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-1">rekonstrukce</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/napoje-4397">nápoje</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce 7 bytů v činžovní domě včetně fasády a balkónů, Kompletní rekonstrukce bytu, Rekonstrukce bytového jádra.