Na recepci: jak jíst správně ovoce?

Na recepci: jak jíst správně ovoce?

Je společensky únosné vzít na recepci jablko do ruky? Nebo je musíme položit na talířek? A jak dál - kousat je nebo krájet je? A nakrájené dílky jíst rukou nebo vidličkou? Jak jíst ovoce ve společnosti? Na krásné mísy přetékající vybraným ovocem se srdce směje – problém může nastat poté, co si jeden druh vybereme a...

Je společensky únosné vzít na recepci jablko do ruky? Nebo je musíme položit na talířek? A jak dál - kousat je nebo krájet je? A nakrájené dílky jíst rukou nebo vidličkou?

Jak jíst ovoce ve společnosti? Na krásné mísy přetékající vybraným ovocem se srdce směje – problém může nastat poté, co si jeden druh vybereme a nejsme si jisti, jak jej správně zkonzumovat. Teď během společenské sezóny bychom si měli zásady zopakovat, abychom si kvůli své nejistotě „jak na to“ nenechali ujít požitek z krásného ovoce.

V zásadě to není složité – stačí vzít na vědomí to, že existuje příbor na ovoce a zopakovat si, které ovoce jíme rukou a které ne. Záleží ovšem na tom, jestli se ocitneme na tom nejslavnostnějším banketu, nebo budeme na menší společenské události, kde nebude vyžadována právě ta nejpřísnější etiketa.

Na recepci a jiných akcích odbývajících se vestoje si ovoce sami vybíráme z mis na velkých stolech a nakládáme si je na přiložené talířky. Ovocné saláty najdeme ve skleněných ovocných mísách se speciální naběračkou, kterou si porci nabereme do přiložené misky a pak jíme lžičkou. Pokud je servírováno ovoce, které se jí rukama, najdeme na stole také oplachovač prstů – misku s vodou a ubrousky.

Při obědu či večeři, kdy sedíme u stolu, si jako dezert můžeme podle nabídky ovoce objednat, načež nám je přinesou na talířku či misce. Jindy si opět ovoce sami vybereme z mísy na stole před sebou, přeložíme na talířek a jíme předepsaným způsobem.

Pokud si nejsme jisti způsobem konzumace méně běžných, neobvyklých druhů ovoce, vybereme si raději něco jiného. Nezmýlíme se určitě s kompoty a čerstvými ovocnými saláty – ty jíme jednoduše lžičkou.

Dnes uvádíme rychlé rozdělení, jak jíst u nás nejběžnější druhy ovoce – příště se podíváme na jednotlivé druhy podrobně.

Rukou jíme: rozkrájené jablko, hrušku, broskev, meruňku, kousky melounu, dílky mandarinky, pomeranč
Lžičkou: míchané ovocné saláty a kompoty, jahody, borůvky, maliny
Příborem na ovoce: banán, pomeranč

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: návrh a výroba kuchyňské linky, Obložení kachliček, Výroba kuchyňské linky.