Ovoce v pikantních kombinacích

Ovoce v pikantních kombinacích

Kombinace ovoce a vybraných sýrů, kvalitních uzenin, exotického koření a dalších lahůdek nejsou u nás ještě moc obvyklé. Jsou ale vynikající. O tom mohou svědčit třeba fronty v lahůdkách, kde prodávají nápadité, krásné a výborné obložené chlebíčky, na kterých není zrovna jen salám a vejce. Cukrový meloun a parmská...

Kombinace ovoce a vybraných sýrů, kvalitních uzenin, exotického koření a dalších lahůdek nejsou u nás ještě moc obvyklé. Jsou ale vynikající. O tom mohou svědčit třeba fronty v lahůdkách, kde prodávají nápadité, krásné a výborné obložené chlebíčky, na kterých není zrovna jen salám a vejce.

Cukrový meloun a parmská šunka je klasika - tato kombinace se pro dokonalé spojení chutí stala klasickým předkrmem mezinárodní kuchyně. Jako předkrm se podává na dezertním talířku. Použít ji můžeme i na plátek veky namazaný máslem.

Pomeranč a plísňový sýr
Spojení chuti sladkého pomeranče s chutí plísňového sýra je nečekaně lahodné. Nejlépe vynikne na obloženém chlebíčku, který je jednoduchý, ale výtečný: na slabou vrstvu másla namažeme silně třenou nivu nebo jiný sýr typu roquefort, přidáme dva stočené (velmi jemně nakrájené) plátečky pomeranče a přizdobíme petrželkou.

Hroznové víno, křepelčí vejce a kaviár
Toto vše naklademe na chlebíček namazaný pravým kvalitním máslem, nakonec ještě přizdobíme polníčkem nebo srdíčkem salátu.

Hroznové víno a plísňový sýr
Plátek veky namažeme rozetřeným sýrem typu roquefort (danish blue, výběrová niva) a poklademe dvěma velkými přepůlenými bobulemi sladkého vína bez peciček. Přizdobíme snítkou petrželky nebo rukolou.

Výhody ovocných salátů
Všeobecná obliba ovocných salátů stále stoupá. Je to takový kompromis mezi několika jídly, z nichž z každého si salát uchovává to nejlepší: je v něm ovocná šťáva, ale proti čerstvě vymačkaným džusům je tu navíc i dužnina, a tedy cenná vláknina; je tu ovoce nakrájené na kousky jako kompot, ale na rozdíl od sterilovaného, vařeného kompotu je čerstvé, tudíž s cennými vitamíny. Je tu lahodné spojení mnoha vzájemně se doplňujících chutí domácího i exotického ovoce - sušší druhy ovoce zjemní šťáva z druhů šťavnatějších.

Ovocný salát v pikantním podání
Ovocný salát se mnohonásobně zvýrazní, použijeme-li do něj speciální indické koření na ovoce Chunky Chat Masala. Tato směs je vynalézavým spojením palčivého koření jako chilli nebo bílý a černý pepř, aromatického koření jako je koriandr, sušený zázvor, mátové lístky a mletého sušeného ovoce jako je mango nebo semínka granátových jablek. Celek je velmi vyrovnaný a ovoci dá překvapující chuť - míchané ovocné saláty z citrusů, jablek, banánů, hroznů získají na neobvyklosti. Ale i jablko nevýrazné chuti nakrájené na kousky a posypané tímto kořením se stane lahůdkou, stejně jako plátky banánu. Kořením Chunky Chat Masala ale můžeme posypat i brambory, přidat do bramborového salátu nebo zaprášit i ovoce použité na obloženém chlebíčku (plátek jablka, bobule hroznů, řez pomeranče).

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Kuchyňská linka, Kuchyňská linka a schodiště.