MERUŇKOVÉ BÁBOVIČKY

MERUŇKOVÉ BÁBOVIČKY

Suroviny:

500 g meruněk
80 g cukru
20 g moučkového cukru
1/8 litru šlehačky
1/8 litru vody
3 g želatiny
šťávu z jednoho citrónu

Návod:

Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky či malé kousíčky. Dáme do rendlíku, posypeme moučkovým cukrem, zalijeme vodou a opatrně na mírném ohni rozvaříme. Do mísy je protlačíme sítkem, přidáme k nim citrónovou šťávu a želatinu, kterou jsme rozmíchali v malém množství (2 - 3 lžíce) teplé vody. Vezmeme porcelánové kompotové misky nebo formičky a naplníme je meruňkovou směsí. Po důkladném vychlazení a ztuhnutí vyklopíme na dezertní talířky. Bábovičky zdobíme podle fantazie – strouhanou čokoládou, šlehačkou, mandlemi, kouskem meruňky nebo měkkým bonbónem (meruňkové želé).

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme