OSTRUŽINOVÉ DEZERTNÍ VÍNO

Suroviny:

10 l přefiltrované ostružinové šťávy – stačí překapat přes čisté plátýnko
2,4 l vody
2,7 kg cukru
2 g živné soli
zákvas čisté kultury vinných kvasinek.

Návod:

Všechny suroviny smícháme do demižónů a víno necháváme kvasit uzavřené kvasnou zátkou při teplotě 20oC. Po skončení bouřlivého kvašení přeneseme nádoby do místnosti s teplotou asi 15oC. Víno necháme pomalu dokvášet. Po úplném dokvašení přidáme ke stočenému vínu 1,2 kg cukru. Tak získáme přibližně 14,5 l dezertního ostružinového vína.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: návrh a výroba kuchyňské linky, Skleněný obklad na záda kuchyně, Obložení kachliček.