Dušené lilky s rajčaty

Suroviny:

500 g lilků
4 - 6 rajčat
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce Jižní omáčky (omáčka ostré výrazné chuti, která se v Rusku vyrábí průmyslově – používá se v teplé i studené kuchyni, lze ji nahradit nejrůznějšími čatní z rajčat a paprik, které se dají u nás koupit)
3 stroužky česneku
vývar z masa nebo zeleniny
mletý pepř
sůl


Návod:

Lilky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a zatížíme, aby zelenina pustila vodu. Potom je opláchneme studenou vodou, osušíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek, dosolíme, opepříme, zalijeme Jižní omáčkou nebo čatní, vše rozředíme trochou vývaru a přiklopené dusíme 15 - 20 minut. Takto upravené lilky můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

rozhovorvaření

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce bezbariérová koupelny, Koupelna, Rekonstrukce showroomu zdravotnických přístrojů.