HRUŠKOVÝ DORT S MANDLEMI

Suroviny:

12 dkg másla
12 dkg cukru
10 dkg jemně mletých mandlí
8 dkg mouky
5 dkg strouhanky
3 vejce
2 lžíce rumu
kypřící prášek
pár kapek citrónu
špetku mleté skořice nebo kardamomu

Návod:

Nejprve utřeme máslo s cukrem a s citrónovou šťávou do pěny, pak přidáme vejce, mouku s mandlemi, strouhanku, skořici a kypřící prášek. Řádně vymícháme. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Na jeho povrch klademe plátky oloupaných hrušek, a ty pak potřeme pomerančovým nebo jeřabinovým džemem smíchaným s rumem. Povrch posypeme mletými lískovými oříšky a v předehřáté troubě dort pečeme přibližně 55 minut při teplotě 200oC.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno: