Hruškový pekáč

Suroviny:

1 kg hrušek
1 kg brambor
1 l mléka
4 lžíce oleje
3 lžíce mouky
2 vejce
sůl

Návod:

Oloupané, rozčtvrcené a jádřinců zbavené hrušky opečeme na oleji v pekáči. Brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich šťávu, promícháme je s moukou, vejci, mlékem a osolíme špetkou soli. Vzniklé těsto rozetřeme na hrušky ležící v pekáčku. Vše dáme společně péci do mírně vyhřáté trouby asi na 2 hodiny. Jídlo je hotové, když se na jeho povrchu vytvoří křupavá zlatavá kůrčička. Po upečení posypeme pekáček cukrem se skořicí a ihned podáváme.
 

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

Nevěra