JÁHLOVÝ DEZERT S JAHODAMI

Suroviny:

Těsto:
200 g celozrnné pšeničné mouky nebo polohrubé mouky
80 g tuku na pečení
špetka soli
několik lžic vody
Jahodový džem na potření

Náplň:
700 g čerstvých jahod
200 g prosné instantní kaše Nomina
30 g cukru (nejlépe přírodního)
450 ml čerstvého mléka
1 balíček vanilkového cukru
1 sáček dortového želé
několik kapek rumového aroma nebo lžíce rumu
špetka soli

Návod:

Z připravených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme plát o tloušťce asi 6 mm, kterým poklademe stěny a dno dortové formy. Dno propícháme vidličkou a pečeme v mírně teplé troubě dorůžova. Horké těsto potřeme džemem a necháme vychladnout. Zatím si připravíme náplň. Práškovou kaši Nomina dáme do mísy, přidáme cukry a rum s mlékem a vyšleháme hladký krém. Polovinou krému potřeme korpus, poklademe polovinou jahod, na to rozprostřeme zbylý krém, poklademe druhou polovinou jahod a shora zalijeme dortovým želé. Podáváme vychlazené.

Komentáře

Načítám komentáře...