KLEVELA Z TŘEŠNÍ

Suroviny:

200 g cukru
2 lžíce rumu
1 kg třešní
1 sklenka vody
několik jadérek z třešňových pecek

Návod:

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do kastrolu či většího pekáče, podlijeme sklenkou vody, přidáme oloupaná třešňová jadérka a vaříme až do změknutí třešní. Postupně přidáme cukr a mícháme. Po jeho rozpuštění přidáme rum a už nevaříme. Horkou klevelu plníme do sklenic, uzavřeme buď klasickým víčkem nebo zašroubujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Případně můžeme ještě naplněné sklenice krátce sterilovat.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

AfrikaLékařisestra

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Výroba kuchyňské linky, Schodiště a kuchyňská linka, Kuchyňská linka.