KOŘENĚNÁ JABLEČNÁ OMÁČKA

Suroviny:

1/2 kg jablek
3 lžíce rozinek
3 lžíce šlehačky
2 lžičky skořice
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky zázvoru
špetka pálivé papriky

Návod:

Rozinky přelijeme horkou vodou. Oloupaná jablka pokrájíme a podusíme podlitá vodou. Po změknutí je rozmixujeme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme rozinky a koření. Prohřejeme a nakonec přidáme šlehačku, případně 1 - 2 lžíce bílého vína. Hustou omáčku podáváme k minutkám z vepřového masa, může být teplá i studená.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce bezbariérová koupelny, Rekonstrukce 7 bytů v činžovní domě včetně fasády a balkónů, designové úpravy bytu.