Suroviny:

4 lilky

2 malé pálivé papričky 2 lžíce strouhaného kokosu 1 lžička koření karí 1/2 lžičky hořčičného semínka 1 lžíce zkaramelizovaného cukru 1 lžíce másla 1 citrón větší cibule stroužek česneku sůl olej na smažení

Návod:

Očištěné lilky nakrájíme podélně na čtvrtky a na oleji je osmažíme dohněda. Vyndáme je na připravený talířek, na témže oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané papričky (lze nahradit sušenou pálivou paprikou), přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. Ochutíme citrónovou šťávou. Do směsi vložíme osmažené lilky, osolíme a mírně podusíme. Pak přidáme zkaramelizovaný cukr a můžeme přilít trochu horké vody. Dusíme až do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a tím polijeme hotové karí. Podáváme s rýží.