OŘECHOVÝ LIKÉR

Suroviny:

25 nedozrálých vlašských ořechů neloupaných v zelené slupce (je třeba, aby ořechy byly ještě měkké a daly se i se slupkou a skořápkou nakrájet na kolečka)
0,75 l cukerného sirupu (500 g cukru svařeného se 4 dl vody)
0,75 l čistého lihu, popř. jiného čistého destilátu
0,25 l vody.
4 hřebíčky
kůra z pomeranče
kousek skořice


Návod:

Ořechy nejprve omyjeme, rozkrájíme i se slupkou na čtvrtky a vložíme do láhve s širokým hrdlem. Pak přidáme hřebíček, skořici, pomerančovou kůru, přilijeme líh s převařenou vychladlou vodou a uzavřeme láhev korkem. Směs postavíme na slunné místo a necháme dva až tři týdny stát. Pak obsah láhve přecedíme, přidáme vychladlý cukrový sirup, promícháme a rozlijeme do láhví. Konzumovat je možné okamžitě.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Návrh a realizace kuchyňské linky ve francouzském stylu, Výroba kuchyňské linky, výroba kuchyňské linky na míru.