Suroviny:

400 g konzervovaných vypeckovaných třešní

300 ml mléka 100 g hladké mouky 1 vejce 2 lžíce nasekané čerstvé máty 2 lžíce škrobové moučky 1/2 lžičky mandlové esence 1/2 lžičky míchaného koření na jablečné pokrmy (hřebíček, skořice…) moučkový cukr špetka soli opražené mandlové lupínky na posypání

Návod:

Z mléka, mouky, vejce, nasekané máty a špetky soli připravíme palačinkové těsto a dáme odpočinout. Mezi tím třešně a třešňovou šťávu, mandlovou esenci, koření a škrobovou moučku dáme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Na mírném plameni vaříme, dokud směs nezhoustne a nezjasní, pak odstavíme. Zatímco třešňová směs chladne, upečeme z připraveného těsta palačinky, které následně směsí naplníme, naplněné posypeme moučkovým cukrem a opraženými mandlemi.