Silvestrovská výbava

Silvestrovská výbava

Poslední večer roku doma a s pozvanými přáteli – to znamená nejen připravit jídlo a pití, ale také dostatek vhodného nádobí a především skla. Včas tedy doplníme rozličné sklenky a skleničky. Skla totiž budeme potřebovat nečekaně hodně, a abychom nemuseli běhat každou skleničku omývat extra, podle složení servírovaných...

Poslední večer roku doma a s pozvanými přáteli – to znamená nejen připravit jídlo a pití, ale také dostatek vhodného nádobí a především skla. Včas tedy doplníme rozličné sklenky a skleničky. Skla totiž budeme potřebovat nečekaně hodně, a abychom nemuseli běhat každou skleničku omývat extra, podle složení servírovaných nápojů odhadneme, kolik a jakých bude třeba.

Sekt, šampaňské nebo jakékoliv šumivé víno je hlavním tématem posledního večera roku – silvestrovská noc je vždy plná bublinek. Takže nesmí chybět ani chladič na sekt – kovová nádoba obložená ledem! Poháry na šampaňské zvolíme spíše ve tvaru tenké flétny – šampaňské misky možná máme také doma, jejich nevýhodou je ale široká hladina, ze které rychleji utíkají bublinky.

Sklo na nealko neboli soft drinky – ty budeme podávat poslední noc v roce rozhodně v co nejparádnější úpravě. Vhodné budou vysoké tumblery s míchátky a brčky, limonádové sklenky i sklenice typu koktajlka. Kromě hotových džusů možná budeme připravovat také moctajly – tedy koktajly bez přidání alkoholu. Každý z nich vyžaduje určitý druh sklenky – přesně tak jako jejich alkoholický protějšek koktajl.

Na pivo se v případě bujařejší oslavy více hodí robustnější a stabilnější půllitry než tenkostěnné sklenice. Vysoké sklenice na pivo udělají ale na stole větší parádu. Stylový a pro pravověrné pivaře praktičtější bude dokonce tuplák na jeden litr piva. Pokud jej někde vzadu na polici máme, jeho chvíle přichází právě teď. Další věci připravíme podle situace – velký džbán na točené pivo i vhodný a dostatečný prostor na chlazení piva lahvového.

Skleničky na víno připravíme v sadách a vždy několik přidáme pro jistotu jako záložní.
Na červené víno širší a se zúženým okrajem, abychom mohli vychutnávat jeho vůni. Na bílé víno užší poháry, které musí mít vysokou stopku – na rozdíl od teplejšího červeného vína nesmíme vychlazené bílé víno při pití zahřívat rukou!

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

děti

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kompletní rekonstrukce bytové jednotky.4+1, Celková rekonstrukce bytu 80m2 3kk, rekonstrukce koupelny a WC.