Dokupujeme „frekventované“ nádobí

Dokupujeme „frekventované“ nádobí

Možná se s jarem chystáte obměnit nebo doplnit nádobí a náčiní ve své kuchyni. Mimochodem všimněte si, že na jeho stavu (opotřebovanosti, nebo naopak nepoužívanosti) je docela přesně vidět, jak a co vaříme – jaké kuchyni a kterým pokrmům dáváme přednost. Podle toho se nám také ta která část nádobí a náčiní rychleji...

Možná se s jarem chystáte obměnit nebo doplnit nádobí a náčiní ve své kuchyni. Mimochodem všimněte si, že na jeho stavu (opotřebovanosti, nebo naopak nepoužívanosti) je docela přesně vidět, jak a co vaříme – jaké kuchyni a kterým pokrmům dáváme přednost. Podle toho se nám také ta která část nádobí a náčiní rychleji opotřebuje či přímo zničí. Tuto nejpoužívanější část výbavy kuchyně ale nakupujeme s větší pečlivostí, častěji a pozorněji - díváme se po novinkách a zlepšováčcích průběžně, už jaksi „ze sportu“.

Milovníci smaženého masa - řízků, steaků, kotlet - musí častěji investovat do nejrozmanitějších pánví. Měli by mít v sortimentu malou pánev, dále těžkou velkou litinovou pánev na přípravu minutek a pro případ, že mají chuť na maso bez tuku, také samozřejmě pánev s co nejkvalitnějším nepřilnavým povrchem. U milovníků čínské kuchyně je v permanenci ještě wok – také není na škodu mít doma větší a menší; obojí v dobré kvalitě.

Ten, kdo vaří často po italsku, nemá nikdy dost velkých hrnců – stačí pár hostů a ihned potřebujeme na vaření pasty hrnec přímo obrovský. K tomu jsou nutné velké nerezové cedníky, „děravé“ nebo „zubaté“ naběračky a spousta širších hlubokých talířů. Další italskou klasiku - pizzu – zase servírujeme na velmi velké a velmi ploché talíře. Talíře na pizzu můžeme dokupovat postupně, třeba každý v jiné barvě. Speciální nůž na pizzu by měl být přímo povinností.

Ten, kdo často připravuje klasické české omáčky a hodně polévek, potřebuje občas obměnit sadu vařeček a kvedlaček i občas přikoupit nějaký ten nový kastrol a rendlík. A také možná zjistí, že se mu nedostává nádobí na úschovu „zbytků“. V chladničce musí zbytek polévky, omáčky či guláše být dobře zakrytý – nezakrytý pokrm by se tady velmi rychle vysušil. Hodí se tedy mít po ruce rendlíky s dobře padnoucími pokličkami, ale ještě lépe čtvercové plastové boxy s pevnými poklopy, které se do chladničky lépe naskládají než kulaté rendlíky. Jsou také praktičtější i v dalších ohledech: dají se využít i na zamražení jídel v mrazničce a potom se dobře myjí v myčce.
-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchynska-linka-202">kuchyňská linka</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Výroba kuchyňské linky na míru, Kuchyňská linka, Hi - tech kuchyňská linka.