Džusy pro krásu

Džusy pro krásu

Voní tak, že nás uklidní a zrelaxují i naši pleť. Tyto koktajly obsahující šťávu z několika druhů ovoce by náš obličej měly, díky svému obsahu antioxidantů, beta-karotenu a vitamínu C, napínat a působit proti vráskám. Málo spánku, alkohol, případně ještě nikotin – to všechno se viditelně podepisuje na stavu naší pleti...

Voní tak, že nás uklidní a zrelaxují i naši pleť. Tyto koktajly obsahující šťávu z několika druhů ovoce by náš obličej měly, díky svému obsahu antioxidantů, beta-karotenu a vitamínu C, napínat a působit proti vráskám. Málo spánku, alkohol, případně ještě nikotin – to všechno se viditelně podepisuje na stavu naší pleti. Vyrovnat to můžeme kromě pohybu na zdravém vzduchu právě ovocnými a zeleninovými šťávami. Všeho ale s mírou, protože kdybychom pili litry čerstvých ovocných šťáv, u citlivé pleti bychom se mohli dočkat naopak podráždění či dokonce ekzému. Je proto také dobré různé džusy střídat. Ráno a dopoledne si dáme spíše ovocné, odpoledne a večer zeleninové, které obsahují méně cukrů, a jsou tedy méně kalorické.

Ovoce se zeleninou v jednom koktajlu nekombinujeme – výjimkou je klasické spojení mrkve a jablka. Některé druhy ovoce, jako broskev, maliny a guava, se přímo doporučují k výrobě koktajlů „na krásu“.

Oranžovorůžovozelený koktajl
Plný vůně bude ovocný mixovaný koktajl, lahodné spojení guavy, broskve a zralých malin. Na jednu porci, což bude něco přes 2 dcl džusu, potřebujeme jednu měkkou broskev, 150 g malin a 2 - 3 guavy. Z broskve a guav vyjmeme pecky a nakrájíme je; broskev neloupáme, guavy ano. Maliny propláchneme a vše vhodíme do mixéru. Důkladně rozmixujeme a i s vytvořenou pěnou nalijeme do vysoké sklenky. Koktajl nám asi bude chutnat a pokud si budeme chtít přidat, pamatujeme, že nejvíce bychom si denně měli dát dvě až tři sklenky. Maliny, guava i broskve obsahují hodně beta-karotenu, vitamínu C a něco vitamínů skupiny B, dále v broskvích najdeme ještě kyselinu listovou.

Když rozmixujeme guavu, vznikne jemně zelený krémový džus, který můžeme kombinovat s dalším aromatickým ovocem. Před mixováním guavu oloupeme a nakrájíme, ale semínka v ní ponecháme. Nemáme-li guavu, spojení broskev s malinami úplně postačí. V tom případě dáváme hmotnost ovoce zhruba půl na půl.

Maliny se dále ještě dobře kombinují s meruňkami, ale i s obyčejným jablkem.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-kuchyne-578">rekonstrukce kuchyně</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Obložení kachliček, návrh a výroba kuchyňské linky.