Jednoduché zásady přípravy Tipy pro snadnou přípravu S palačinkami jsou většinou tři problémy – trhají se, připalují se a jsou moc silné. Od posledního pomůže správný odhad hustoty těsta a pak už jen praxe. Cílem je nalít co nejrychleji co nejmenší množství těsta na pánev a ihned je na ní rovnoměrně rozprostřít. Palačinky musí být tenounké jako papír. Recepty pro dobrou chuť Palačinky s třešněmi 300 ml mléka, 100 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžíce nasekané čerstvé máty, špetka soli, 400 g Palačinky se zmrzlinou a horkou čokoládou 500 ml mléka, 125 g hladké mouky, 2 vejce, 80 g rozehřátého másla, 50 g moučkového cukru, sůl, vanilková a jahodová zmrzlina – celkem 1 litr, 10 ml likéru (nejlépe orange curaçao) Smícháme mouku, vejce, žloutek, polovinu cukru a osolíme. Postupně vléváme mléko a stále mícháme. Nakonec dáme máslo a likér. Po upečení pocukrujeme, na talířcích navršíme na jednotlivé palačinky zmrzlinu, přikrytou palačinku polijeme horkou čokoládovou omáčkou. Můžeme rovněž flambovat. Flambované palačinky 1/8 l mléka, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 4 lžičky másla, sůl, 300 g malin, 3 lžíce cukru, 6 cl rumu
Palačinky pro každou příležitost
info
Zuzana Zimová
4. 6. 2004
clock
1 minuta
Ke snídani se nejlépe budou hodit ty nejklasičtější palačinky promazané marmeládou či jinou náplní dle naší chuti. Můžeme je podávat rovnou promazané, nebo dát strávníkům vybrat a předložit jim palačinky spolu s několika náplněmi - čokoládovou omáčkou, lískooříškovou pomazánkou, tvarohovou náplní, skořicí a moučkovým...
user