Malinové a ostružinové dezerty i drinky

Malinové a ostružinové dezerty i drinky

Drobné, voňavé a aromatické ovoce – maliny a ostružiny – na zahrádkách i na lesních pasekách čekají, až je sebereme a připravíme si z nich ty nejlepší letní dezerty, ale i nápoje. Maliny alkoholické – malinová vodka Voňavý nápoj spočívá v prostém smíchání a odležení tří surovin – vodky, cukru, malin. Konečný produkt...

Drobné, voňavé a aromatické ovoce – maliny a ostružiny – na zahrádkách i na lesních pasekách čekají, až je sebereme a připravíme si z nich ty nejlepší letní dezerty, ale i nápoje.

Maliny alkoholické – malinová vodka
Voňavý nápoj spočívá v prostém smíchání a odležení tří surovin – vodky, cukru, malin. Konečný produkt bude skvěle vonět, přírodně, ne synteticky…

Na litr vodky dáme 15 dkg cukru a 20 dkg malin. Necháme uležet šest týdnů, dobře uzavřené, občas protřepeme. Nejlepší je nechat nápoj odpočívat v lahvi se širokým hrdlem.

Aromatické bowle
Dobré je obojí ovoce použít do bowle, kde je kombinujeme s jahodami, případně borůvkami a broskvemi či nektarinkami.

Malinová nebo ostružinová poleva
300 g moučkového cukru, 2 lžíce vřelého mléka, 3 lžíce malinové šťávy (vymačkané prolisované maliny). Moučkový cukr prosejeme, smícháme s mlékem a malinovou šťávou a třeme 10 minut. Je to stará technika, chce to trénink, ale nakonec to i trénink pro bicepsy je. Jinak můžeme samozřejmě použít techniku - robot nebo ruční mixér (hnětení). Polevou přelijeme piškot nebo jakýkoliv ovocný dort.

Kynuté knedlíky s voňavou náplní
Zkusíme připravit obyčejné kynuté ovocné knedlíky. Poněkud nezvyklá bude náplň – ani švestkové, ani meruňkové, ale některé malinové, některé ostružinové. Přelijeme je také dvěma druhy omáček – maliny (ostružiny) rozmixujeme s moučkovým cukrem a smetanou.

Bublanina v černo-růžové
Oblíbený letní moučník - obyčejnou bublaninu – můžeme udělat pro změnu s jiným ovocem. Místo obligátních třešní přijdou maliny a ostružiny. Můžeme je naskládat efektně do řad.

Moravské koláče
Tyto koláče, které se vyznačují tím, že jedna náplň je „schovaná“ uvnitř, druhá je na povrchu, většinou ještě s tvarohem, můžeme pojmout v této lesní variantě: dovnitř přijdou ostružiny, vrch budou zdobit maliny s tvarohem.

Zmrzlinový pohár
I obyčejný zmrzlinový ostružinovo-malinový může být zážitkem. Zmrzlina musí být hustá, smetanová nebo vanilková. Jiná raději ne, aby se nerušila chuť čerstvého ovoce. Šlehačka potom bude jedině nefalšovaná - pravá, neslazená, čerstvě našlehaná….

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Celková rekonstrukce bytu, Rekonstrukce bytu, Rekonstrukce bytového jádra.