Corian splňuje požadavek na dokonalou hygienu v kuchyni. Je to materiál velmi hladký, takže na jeho povrchu se nemohou zachycovat plísně a bakterie. A protože je neporézní a nenasákavý, špína se do něj nemůže zadírat. Pracovní plochy a dřezy jsou spojovány bezespárovou metodou (jednotlivé kusy jsou slepeny speciálním lepidlem). Výsledkem je dokonalá, libovolně dlouhá, hladká a ničím nenarušená plocha, která se dobře udržuje v čistotě. Snadná údržba i opravy Povrchy zhotovené z corianu se snadno a rychle čistí vodou nebo abrazivními prášky. To, o co není při vaření nikdy nouze – totiž různé škábance, zářezy a vrypy od nože - lze snadno a bez následků odstranit. Menší oděrky a škrábance si můžeme opravit sami, a to přebroušením speciální žínkou. Ošetřené místo se tak spojí s ostatní plochou. Hluboké rýhy nebo popálená místa dokáží opravit odborníci; a to tak dokonale, že poškozené místo není viditelné. Co ale raději nedělat Přestože je corian velmi odolný, něčeho jej přece jenom ušetříme. Do dřezu z corianu například nelijeme úplně vroucí vodu – při slévání špaget nebo brambor souběžně připustíme trochu studené. Na pracovní ploše nekrájíme nožem. Je to zbytečné – škrábance sice opravíme, ale nůž se bezpečně ztupí. Corian snese teplotu do 100 oC, nepokládáme na něj tedy velmi rozpálený hrnec. Opět ale - i horkem poškozený povrch se dá opravit. Tento materiál také zbytečně nevystavujeme působení silných chemikálií. Přijde-li plocha nebo dřez náhodou do styku s látkami, jako jsou odrezovač, čisticí prostředek na trouby, čisticí prostředky obsahující methylen chlorid, odlakovač na nehty nebo čističe odpadů, rychle opláchneme povrch mýdlovou vodou a spláchneme proudem vody. Corian je velmi odolný proti nárazu. Přesto pokud na něj náhodou upustíme velmi těžký, několikakilový předmět, může na povrchu vzniknout otlak nebo rýha. Poškozené místo může opravit jen odborník. -ag- Foto: DuPont