Jak by měla vypadat moderní kuchyně? Na co musíme při jejím zařizování myslet? Vaření se pro mnoho žen stává zábavou, někdy dokonce uměním. V kuchyni tráví spoustu volného času, neměly by zde tedy chybět nejrůznější vymoženosti a hlavně kvalitní vestavné spotřebiče, které si v poslední době získávají stále větší oblibu.

Moderní kuchyně mají jednoduché čisté linie a hladké tvary, díky kterým se plocha mnohem snadněji udržuje, neukládá se zde prach a další kuchyňské nečistoty. Ze stejného důvodu je v současné době hojně využívaný hliník, nerez nebo sklo. Tomuto trendu podléhají i spotřebiče. Konkrétně „kovová“ lednička vypadá opravdu skvěle, například Ariston BDR 190 AAI.

Dá se říci, že v kuchyních dochází k oddělování dvou nezbytných součástí – varného koutku a místa, ve kterém hospodyňky umývají nádobí. Varný koutek obsahuje varnou desku, troubu a digestoř. Součástí tohoto koutku může být například multifunkční trouba Ariston FZ 1002 C.2 (ALU) a sklokeramická indukční deska KOT 7424 ID (BI). Novinkou je parní trouba Ariston SO 100. Tzv. mycí koutek se dnes skládá především ze soustavy dřezů. Dalším vybavením této části je myčka, bez které si mnohé ženy už svou kuchyni ani nedovedou představit. Do mycího koutku doporučujeme myčku Ariston LI 670 DUO. V mycím koutku nesmí chybět odpadkový koš, v poslední době se stále populárnějšími stávají různé drtiče odpadků a sortéry.

Moderní kuchyně je vysoce efektivní. Všechno je po ruce, hospodyňka nemusí přemýšlet, kam si naposledy uložila mixér, váhu nebo formu na bábovku. K tomu slouží prakticky navržené kuchyňské linky a další části nábytku. Ustupuje se od dvířek, která se otevírala klasickým způsobem do prostoru, ke dvířkům, která se posouvají. Důvod je prostý – úspora místa. Oblíbená jsou i vyklápěcí dvířka, která po vyklopení poskytnou další odkládací plochu. Standardem pro moderní kuchyně jsou i posuvné kontejnery, vysouvací boxy, otočné držáky na nádobí a další úložné prostory. Právě ty dnešním ženám zajišťují snadnou orientaci v kuchyni.

A jak by mohla vypadat moderní kuchyně vybavená vestavnými spotřebiči Ariston? • Šuplíková chladnička BDR 190 AAI – doporučená maloobchodní cena: 50.410 Kč • Vinotéka WZ 36 – doporučená maloobchodní cena: 40.410 Kč • Multifunkční trouba FZ 1002 C.2 (ALU) – doporučená maloobchodní cena: 31.120 Kč • Sklokeramická indukční deska KOT 7424 ID (BI) – doporučená maloobchodní cena: 46.725 Kč • Parní trouba SO 100 – doporučená maloobchodní cena: 33.120 Kč • Myčka LI 670 DUO – doporučená maloobchodní cena: 24.120 Kč Domácí spotřebiče značky Ariston jsou navrženy tak, aby svým uživatelům umožnily lépe hospodařit s časem.