Připravit opravdu dobré espreso je hotové umění. K jeho přípravě je potřeba mnoho znalostí a zkušeností. Nestačí koupit jen drahou kávu, ale je potřeba mít ji i namletou na vhodný stupeň jemnosti, použít správné množství a pořádně ji napěchovat...

Jde to i jednoduše Připravit pravé, silné a dobré espreso jde ale i jednodušeji, a to se systémem sáčků - jednorázové dávky mleté pražené kávy, uzavřené ve vaku z potravinářského papíru. Příprava je snadná díky tomu, že speciální sáček na jedno použití obsahuje správné množství kávy, slisované a namleté na správný stupeň jemnosti, uzavřené mezi dvěma vrstvami potravinářského filtrovacího papíru. Stačí tedy několik jednoduchých úkonů, a kdokoli může udělat espreso, jaké má být, bez zašpinění nebo zbytečného plýtvání kávou, ať už doma nebo v kanceláři.

Firmou, která se zaměřila na obchod kávy v sáčcích, a způsobila tak i mírnou revoluci ve způsobech její přípravy, je společnost Lucaffé. Tu v polovině devadesátých let v Padenghe sul Garda založil pan Luca Venturelli, mladý obchodník z Brescie s opravdovým šestým smyslem pro kávu. Od té doby se rozrostla natolik, že se stala jednou z nejznámějších společností s pražením kávy v severní Itálii. Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Lucaffé ostrov ležící mimo pevninu italské kávy.

Rovnováha mezi chutí a vůní Espreso připravené ze směsi Lucaffé má lahodnou a příjemnou chuť, patrné čokoládové aroma a bouquet, který připomíná vůni čerstvých toustů. Ve směsi se používají různé složky, z nichž každá má svůj vlastní jedinečný a neopakovatelný „organoleptický kód“. Pro docílení nejlepších výsledků jsou vybírány nejlepší druhy kávy arabica a vzorky poctivě ochutnávány. Směs je poté připravována s plným zaujetím pro vyvážení chuti a vůně každé složky, s přihlédnutím k proměně složení směsi pokaždé, když dorazí nová zásilka surovin. Tato metoda je velmi pracná, nicméně zaručuje trvalou kvalitu. Káva je nadále pražena na mírném ohni, aby se předešlo teplotním skokům a aby mělo každé zrno možnost rozvinout ty nejlepší ze svých vlastností. Tento systém je mnohem dražší než moderní rychlé pražení. Obsažené tuky a oleje totiž nedosahují vysokých teplot, a jsou proto stravitelnější.

Čerstvost vždy zaručena U sáčkované kávy je díky skladování v dusíkové atmosféře a balení do samostatných hliníkových sáčků zaručena čerstvost a plné aroma. Je tím zajištěno to, čeho je v křehkém kávovém průmyslu, ovlivněném tisíci odlišnými a nepředvídatelnými proměnnými vlivy počasí a jiných aspektů, tak těžké dosáhnout.

Typy kávy Lucaffé Každá káva má svou osobitou chuť. V široké nabídce káv značky Lucaffé, ve které najdete tyto typy: Blucaffé, Giamaica Blue Mountain, Mr. Exclusive 100% Arabica, Colombia Arabica, Mexico-biokáva, Exquisit, Classic Lucaffé, Mamma Lucia Blend, 100% Arabica bez kofeinu, karamelová káva, lískooříšková káva, Piccolo & Dolce, Caffé del Ospite, Orzo bio (špaldová káva), si ale jistě každý najde tu svou.

Vychutnejte si život!

-www.lucaffecz.cz-