Obliba zabudovaných spotřebičů podle statistik každým rokem stoupá. Oceňujeme na nich především jejich praktičnost, možnost sladění s interiérem celého bytu a funkčnost. Jejich nabídka je velmi široká od myček, elektrických a mikrovlnných trub, varných desek až po odsavače.

Dokonalejší, bezpečnější a lépe čistitelné

Na moderní kuchyňské vybavení jsou kladeny stále vyšší nároky. Vestavěné spotřebiče tak kromě perfektního vzhledu musí splňovat i množství velmi přísných technických parametrů. Opomíjena není ani bezpečnost. A proto například většina dnes nabízených pečicích trub je opatřena trojitým sklem ve dvířkách, o které se nespálí ani malí členové rodiny. Výjimkou už nebývá ani speciální teleskopický systém, který umožňuje vysunout horký plech zcela mimo troubu. Výborným bezpečnostním prvkem je i pojistka proti úniku plynu z plynových varných desek.

Výrobci spotřebičů se také snaží šetřit naši práci. A tak elektrické trouby mají uvnitř speciální katalytické vložky, pyrolytické čištění či speciální smalt napomáhající snadnému čištění. Lépe se udržuje i nerezový povrch spotřebičů. Napomáhá tomu speciální povrchová úprava použitého nerezu, která zabraňuje vytváření nehezkých otisků prstů.

Důležitým hlediskem při výběru domácích spotřebičů je i jejich hlučnost. Nikdo z nás nechce při večerním sledování televize překřikovat hlučnou myčku nebo digestoř, která zvukem připomíná startující letadlo. Noví kuchyňští pomocníci jsou tedy stále tišší a zároveň i výkonnější.

Kde jim to sluší

Vestavěné spotřebiče velmi dobře působí v prostorách, kde je kuchyň propojená s obytnou plochou a majitel si přeje esteticky sladit celý interiér. Vestavby umožňují také jejich netradiční umístění, například zvýšenou troubu nebo sníženou varnou desku. Ty společně s vhodným rozvržením kuchyně přispívají k příjemnému a praktickému používání všech spotřebičů a usnadňují manipulaci v kuchyni.

Nechte se inspirovat...

-www.my-concept.cz-