Linecké cukroví – vánoční klasika

Linecké cukroví
Zvětšit fotografii

Autor:

Linecká kolečka slepovaná marmeládou patří k dalším druhům vánočního cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Jestli jste ho ještě nepekli, zkuste linecké podle nás.

Příprava 20 minut, odležení 1 hodina, pečení 10 minut, množství 50 kousků

Na recept je potřeba 210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, špetka strouhané citronové kůry, hladká mouka na vál, rybízová nebo višňová marmeláda na slepení.

Z hladké mouky, nakrájeného másla, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme na válu hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odležet v chladničce.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj různé tvary (kolečka, kytičky, hvězdičky). U poloviny tvarů pak ještě vykrojíme malým tvořítkem kulatý střed. Všechny tvary přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud tvary lehce nezrůžoví.

Vychladlé plné tvary potřeme rybízovou nebo višňovou zavařeninou a přilepíme na ně tvary s vykrojeným středem. Hotové cukroví necháme alespoň několik dnů odležet.

Jaké cukroví už máte napečené? Pochlubte se.

Speciál retro vaření

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

vánocevánoční cukroví

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: návrh a výroba kuchyňské linky, Výroba kuchyňské linky, Skleněný obklad na záda kuchyně.