Cukroví se nepeče, tak ho ještě stihneme... Receptů na vosí hnízda je celá řada, přinášíme jeden z nich, který možná ještě neznáte.

Recept na vosí hnízda

Příprava 50 minut, sušení 2 dny, množství 30 - 40 kousků.

Na přípravu receptu budeme potřebovat 30 – 40 dětských piškotů nebo koleček z lineckého těsta, 280 g strouhaných vlašských ořechů, 280 g moučkového cukru, 1 bílek, moučkový cukr na vysypání formiček. Náplň do vosích hnízd připravíme ze 160 g másla, 100 g cukru, 2 žloutků, 4 lžic rumu, 2 lžic kondenzovaného mléka.

V míse utřeme moučkový cukr s bílkem a vlašskými ořechy, až vznikne hladká hmota. Po kouscích ji vtlačíme do formiček na včelí úly, které jsme předem vysypali moučkovým cukrem, a rukojetí vařečky vmáčkneme do hmoty důlek. Hnízda pak necháme 2 dny při pokojové teplotě, aby se hmota vysušila.

Na náplň v kovové misce rozmícháme žloutky s cukrem a rumem, misku ponoříme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Misku postavíme do mísy s ledovou vodou a mícháme do zchladnutí. Na závěr přidáme změklé máslo a kondenzované mléko a vymícháme dohladka.

Vosí hnízda naplníme připraveným krémem, nejlépe pomocí cukrářského sáčku, dno zakryjeme piškotem nebo lineckým kolečkem a hnízda opatrně vyklepneme z formiček.

TIP: Na naplnění použijte krém, který máte rádi. Například s vaječným likérem nebo čokoládový.