Nový kuchyňský ostrůvek s názvem Origami vykazuje složitý design, který snoubí eleganci s jemností a připomíná orientální způsob skládání papíru. Pochází z dílny zručného egyptského výrobce kuchyní Amr Helmy Designs, který se specializuje na inovativní projekty s použitím high-tech povrchového materiálu. Pro realizaci kuchyně si návrhář Karim Rashid zvolil dobře tvarovatelný a hlavně čistitelný materiál Corian®.

Jedinečnost dodávají ostrůvku Origami jeho asymetrické kontury. Úzký podstavec se rozšiřuje v prostornou pracovní desku, rozdělenou do tří částí podle funkce. K mytí je určena oblast se zapuštěným dřezem, na vaření oblast s varnou deskou a k občerstvení slouží jídelní část.

Ostrůvek je doplněn velkou nástěnnou skříní s příborníkem, zásuvkami a kuchyňskými spotřebiči. Dvířka a zásuvky jsou, stejně jako ostrůvek, vyrobeny z Corianu® a zdobí je trojrozměrný retropopový vzor, který se opakuje v celém vnitřním prostoru fasády, a vytváří tak překvapivý vizuální efekt.

Ostrůvek Origami je opravdu nekonvenčním typem kuchyně. Je výsledkem tvůrčí fantazie eklektického návrháře Karima Rashida, který jím vyjadřuje svou touhu „změnit svět“, a tímto originálním, leč funkčním a příjemným způsobem nám dává pocítit pohostinnost a pohodu kuchyňského prostoru.

Kdo je Karim Rashid?

Karim Rashid je americký produktový a interiérový designér egyptského původu. Narodil se v roce 1960. Za dobu své designérské kariéry, kterou odstartoval v roce 1984, se stal autorem více jak 3000 produktů od průmyslového designu přes nábytek a kompletní interiéry až po rozličné obaly. Jeho přístup k designu je inovativní. Pracoval pro firmy, jako jsou například Issey Miyake, Prada, Davidoff, Bozart, Umbra nebo Nambe. Ve světě designu jsou také známé jeho návrhy pro filadelfskou firmu Morimoto.

Foto: Amr Helmy Designs, www.isifa.com