Máte novou kuchyni? Máte starou kuchyni, která je tak skvělá, že byste si stejně nechtěli novou pořizovat? Máte netradičně řešenou kuchyni? Máte kuchyni se zajímavými prvky? Máte originálně barevnou kuchyni? Máte kuchyni, která vyjadřuje vaši osobnost? Máte kuchyni, kterou obdivují vaši přátelé a známí? Pokud alespoň na jednu z těchto otázek odpovíte ANO – přihlaste svou favoritku do soutěže!

Nakukování do kuchyní spolučtenářů patřilo na Kuchyne.cz vždy k nejoblíbenějším činnostem, a protože je kuchyně nedílnou součástí bydlení, rozhodli jsme se k této soutěži připojit i my. Věříme, že touha pochlubit se, stejně jako nemalá finanční odměna pro majitele vítězné kuchyně, jsou dostatečnou motivací, abyste vzali do ruky fotoaparát, udělali nějakých 10 obrázků a napsali pár řádek. My tak budeme moci uspokojit neškodnou šmíráckou vášeň, nezřízenou zvědavost a lačnost po nových nápadech a inspiracích.

Je to soutěž nejen pro kuchyně jako z katalogu. Nejde o co nejdražší zařízení. Naopak! Zvlášť oceníme obyčejné, ale chytře vymyšlené kuchyňky, kde byl například chytře vyřešen nedostatek prostoru, nedostatek světla, nedostatek financí apod. Jde nám hlavně o užitečné a praktické nápady.

Abyste získali představu o tom, jak soutěž probíhala, prohlédněte si soutěžní kuchyně z minulých kol!

Soutěžit se začne 21. září, kdy uveřejníme první čtenářskou kuchyni v soutěži na stránkách rubriky Kuchyně před a po. Poslední příspěvek vyjde 16. listopadu. O týden později, 23. listopadu, uveřejníme článek s anketou, kde budete hlasovat o vítězi, kterého vyhlásíme 30. listopadu. No a pak si zase dáme pauzu, protože v předvánočním šílenství nebude mít nikdo na soutěžení ani pomyšlení.

V anketě po skončení podzimního kola rozhodnete vy, čtenáři, kdo získá finanční odměnu 3000 Kč. Kuchyně na druhém a třetím místě odměníme ročním předplatným časopisu Kuchyně.cz, který je plný báječných receptů.

Co je třeba udělat pro zapojení do soutěže?

  • Pořídit několik snímků kuchyně - minimálně 5, raději 10 nebo více, nejen detaily, ale alespoň jeden celkový pohled na kuchyň, můžete ale poslat i více fotek a my vybereme ty nejvhodnější. Fotky posílejte ve formátu jpg o rozměrech 800 až 2500 bodů nebo poštou klasické fotografie.
  • Napsat krátký popis - stačí nám i půl strany textu, když bude delší, nevadí. Napište, co jste od kuchyně očekávali, jak jste plánovali, případně jaké problémy vás potkaly. V případě přestavby napište, proč jste rekonstruovali, co vám na staré kuchyni vadilo, co jste chtěli od nové a jestli se vaše přání splnila.
  • Sepsat vaše údaje - jméno, adresu, e-mail a telefon - abychom vám mohli poslat výhru a aby vám náš redaktor mohl zavolat v případě, že by potřeboval doplnit/vysvětlit něco k textu. Adresa, e-mail ani telefon nebudou nikde zveřejněny.

Kam všechno poslat?

  • E-mailem na adresu predapo@kuchyne.cz
  • nebo poštou na adresu Redakce Kuchyne.cz, Sanoma Media, s. r. o., Lomnického 7, 140 00 Praha 4

Co ještě můžete (ale nemusíte) poslat

  • Fotky staré kuchyně, pokud se jednalo o rekonstrukci
  • Fotky prázdné kuchyně, pokud se jednalo o novostavbu
  • Fotky různých zajímavých detailů - např. zajímavá dřezová baterie, zajímavá digestoř apod., nejlépe když popisek k tomuto detailu také napíšete do textu
  • Rozměry vaší kuchyně
  • Kdo novou kuchyň vymyslel, kuchyňské studio, nebo vy sami?
  • Kdo vám kuchyň dělal a kolik byl rozpočet
  • V případě přestavby co jste v nové kuchyni chtěli a co vám vadilo na staré, co z toho se vám splnilo, a co naopak ne