Kolekce lžic, lžiček a vidliček, která nese přiléhavý název Sensorial Stimuli, se snaží o uchopení vztahu mezi jídlem a našimi smysly. Cílem těchto barevně rozpustilých a příjemně tvarově zaoblených příborů je stimulovat celé rozmezí chuťových smyslů, aby byl požitek z chuti jídla ještě intenzivnější.

Smysly jsou propojené

Jinhyun Jeon se inspiroval v neurologii, která říká, že chuťové, barevné a sluchové podněty jsou propojeny a navzájem se ovlivňují. Proto se mladý designér rozhodl navrhnout příbory na základě pěti smyslových prvků – barvy, teploty, objemu a váhy, tvaru a struktury.

ČTĚTE TAKÉ:

Příbory, které trénují smysly

Cílem bylo poukázat na spojení mezi jednotlivými smysly. Při jejich hlubším zkoumání a pochopení jednotlivých spojitostí mezi nimi se Jeonovi podařilo stvořit různě tvarované, barevné a odlišně velké příbory, jejichž úkolem je stimulovat nebo trénovat konkrétní smysly.

Věří, že díky správné stimulaci smyslů během jídla může dojít nejen k povzbuzení chuťových pohárků pro ještě větší požitek z pokrmů, ale že povede také k znovuobjevení správného a zdravého vztahu k jídlu.

Zdroj a foto: jjhyun.com