O nepřilnavém nádobí koluje mezi spotřebiteli řada mýtů. Pojďme se na ně podívat podrobněji:

Mýtus č. 1: nádobí s nepřilnavým povrchem není vhodné pro indukční ohřev

To je zobecněná informace, která neplatí pro veškeré pánve s nepřilnavým povrchem dostupné na českém trhu. Zda je pánev vhodná pro indukční ohřev, nesouvisí s jejím povrchem, ale s konstrukcí dna samotné pánve. Na trhu je dnes velká nabídka pánví s nepřilnavým povrchem jak pro tradiční typy ohřevu, tak i pro indukční ohřev, např. řady pánví TefalPreference a další.

Mýtus č. 2: nádobí s nepřilnavým povrchem nelze mýt v myčce

Jedná se opět o názor, který opět neplatí pro veškeré pánve s nepřilnavým povrchem. Zda je nádobí možné mýt v myčce, záleží na doporučení od výrobce - tato informace bývá uvedena na obalu výrobků.

Mýtus č. 3: na nádobí s nepřilnavým povrchem je možné použít pouze dřevěné, nylonové či silikonové náčiní, které měkký nepřilnavý povrch nepoškodí

Tato pravda platí jen pro některé levnější povrchy. Existuje mnoho řad nádobí odolných proti používání kovového kuchyňského náčiní, například nádobí TefalSo Tasty, Sensorielle, ComfortTouch, Preference, Natura, Volupty nebo Pro Series. Zda je možné na nádobí použít kuchyňské náčiní, bývá zpravidla rovněž uvedeno na obalech výrobků.

Pravda č. 1: nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem pomáhají zdravé přípravě potravin každý den a po dlouhou dobu, protože omezují použití tuků

Státní zdravotní programy takřka všech vyspělých zemí doporučují omezit příjem tuku v potravinách. Potraviny připravované na nádobí a pánvích s nepřilnavým povrchem jsou méně tučné a zdravější, protože je možné je tepelně upravovat bez použití dodatečného oleje nebo másla, aniž by se připekly k povrchu pánve.

Pravda č. 2: nádobí s nepřilnavým povrchem a kontrolou teploty navíc hlídá vaše zdraví, neboť vysoké teploty přípravy potravin jsou nebezpečné

Optimální teplota přípravy potravin je 180°C, kdy je zaručeno uchování nutričních hodnot potravin. Nutriční specialisté nedoporučují přesáhnout teplotu 230°C, aby se zabránilo tvorbě sloučenin, které mají nepříznivé účinky na zdraví. Příprava potravin při teplotách blížících se 450°C je dokonce již považována za zdraví nebezpečnou. Exklusivní Thermospot® od značky TEFAL oznamuje dosažení optimální teploty, a tím velmi pomáhá zdravé přípravě potravin.

Výjimečná kvalita dna nádobí a pánví značky TEFAL, která garantuje absolutní zdravotní nezávadnost, umožňuje lepší kontrolu teploty a rovnoměrnou distribuci tepla bez izolovaných přehřátých bodů na dně pánve a nádobí. Tak se vylučuje riziko připálení a tvorba nežádoucích molekul na těchto místech. Potraviny si zachovávají veškerou chuť a živiny.

Kvalita Made in France. Protože nádobí a pánve s nepřilnavým povrchem značky Tefal jsou vyráběny ve vlastních továrnách Groupe SEB ve Francii, je možné zabezpečit pečlivou kontrolu výrobků, a tím garantovat nejvyšší kvalitu. Podívejte se, jakými testy prochází pánve Tefal: