Recept na víkendový mls

Pomerančová buchta se sušeným ovocem
Zvětšit fotografii

Autor:

Víkend bez moučníku? Nepředstavitelné. Pro inspiraci přinášíme recept na pomerančovou buchtu se sušeným ovocem, která je na přípravu nenáročná a rychle upečená.

Na pomerančovou buchtu se sušeným ovocem budeme potřebovat 250 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 2 dl smetany, 4 vejce, 100 g kukuřičné mouky, 80 g směsi sušeného ovoce, 0,5 dl kysané smetany, 4 lžíce rumu, 1 lžíci změklého másla, 1 prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z 1/2 pomeranče, máslo na formu. Na potření si pak připravíme 3 lžíce pomerančové marmelády, šťávu z jednoho pomeranče.

Nejprve na drobné kostičky nakrájené sušené ovoce zalijeme horkým rumem a necháme rozležet. Následovně vyšleháme do husté pěny vejce a cukr. Do pěny zašleháme změklé máslo a zlehka vmícháme obě smetany, obě prosáté mouky s práškem do pečiva a nastrouhanou kůru.

Poté máslem vymažeme středně velkou kulatou dortovou formu, na dno položíme kolo papíru na pečení a boky vyložíme pruhem pečicího papíru. Připravené těsto nalijeme do formy a vrch uhladíme stěrkou. Posypeme okapaným ovocem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 45 minut. Než buchtu vyndáme z trouby, zkontrolujeme propečenost špejlí zapíchnutou do středu. Na špejli po vytažení nesmí být syrové těsto.

Hotový koláč vyndáme na mřížku a necháme 20 minut zchladnout. Odstraníme formu a sloupneme papír. Pomerančovou šťávu svaříme s džemem na hustý sirup a potřeme s ním vrch buchty. Pak ji necháme důkladně prochladnout.

TIP: Buchtu můžete na talíři ozdobit dotuha ušlehanou smetanou nebo lžící zakysané smetany.

Foto: www.isifa.com

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Celková rekonstrukce bytu 80m2 3kk, Návrh a realizace podkrovního bytu, Rekonstrukce showroomu zdravotnických přístrojů.