Cesta hladovění je slepou uličkou, naopak častější jídlo je cestou vpřed. Ale pozor, záleží na tom, co jíte. I u jídla se musí přemýšlet. Promyšlené a propočítané recepty, na kterých si pochutnáte a po kterých kila půjdou dolů, přináší dubnové vydání časopisu Kuchyně.cz.

Malá ochutnávka: Grilovaný sýr se zeleninou

Příprava 10 minut Grilování 10 minut 1 porce: 1446 kJ (344 kcal) • bílkoviny 14,9 g • tuky 23  g • sacharidy 19,2  g

Pro 4 osoby si připravte 4 porce řeckého ovčího sýru (celkem 200 g), 2 červené papriky, 2 malé cukety, 2 tvrdá rajčata, 8 plátků celozrnné bagety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa, drcený pepř a sůl.

Zeleninu omyjte, papriky podélně rozkrojte a zbavte semínek, cukety nakrájejte podélně na dlouhé plátky, rajčata na půlky. Všechnu zeleninu pokapejte olejem, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na kraji grilu.

Plátky bagety pokapejte nepatrně olejem a nechte je na kraji grilu ohřát.

Porce sýru potřete z jedné strany olivovým olejem a balzamikovým octem, opepřete je a rychle opečte z jedné strany (potřené) na středu grilu. Sýr i zeleninu rozdělte na talíři, doplňte plátky bagety, případně čerstvými bylinkami, a ihned podávejte, zapíjet můžete dobrým vínem.

Dobrou chuť.

Doporučujeme ještě vyzkoušet grilovaného cípala s rajčaty, grilovaná kuřecí prsa s kuskusem. Recepty najdete v časopise Kuchyně.cz.