Dostat do přírody celou kuchyni není jednoduché. Relativně. Architektonické studio chmara.rosinke totiž vytvořilo mobilní kuchyni. Je plná nápadů a všeho potřebného. Navíc je fantasticky ekologická.

Dřevěná konstrukce na kolečkách je rozkládací a má všechno, co k vaření potřebujete. Dřez, tekoucí vodu s pumpičkou i čtyřplotýnkový vařič. Jak sami vidíte, všechno se sem vejde. Vodu si přiveze v kanystru a nožní pumpičkou ji může kuchař hnát do dřezu, odkud je špinavá voda přesunuta do konve. Vařič nahrazují tři malé propan-butanové kempinkové vařiče zasazené do speciálního držáku.

Aby se lidé mohli posadit, je tu ještě jedno kolečko. To je rozkládací a na sobě má připevněno deset židliček. Chmara.rosinke navíc myslí i na to, že podobná kuchyně nebude používána ani tak rodinami, jako spíš různými organizacemi při street akcích, festivalech a podobně. Takže je potřeba pořádně zásobovat. Jako třetí v koloně tak přijede velká krabice plná zásob. Samozřejmě na kolečkách, vyložená termofólií a s místem pro ukládání ledu, který celý prostor chladí.

mobile Gastfreundschaft (Sonntag) from chmara.rosinke on Vimeo.