Bezdotykové (také označované jako senzorové) baterie šetří vodu. A to dost výrazně. Když není nic v blízkosti kohoutku, voda neteče. Jen co se něco přiblíží, spustí se. Automaticky a jednoduše. Nejsou zde prodlevy, takže během roku se dá ušetřit až 60 % vzácné tekutiny. Velkou překážkou pro rozšíření do domácností byl design a funkčnost. Většina baterií byla spíš pro průmyslové využití a podle toho také vypadala. Navíc byly bez vnější regulace teploty, což pro domácí použití není vhodné.

Pojďme se ale podívat na novější modely, které se už do interiérů hodí víc. V naší malé nabídce najdete modely do koupelny, do kuchyně i na záchod.

SCHELL MODUS E jsou armatury celokovové, vyrobené z kvalitního materiálu. Model se snadno připojí na rohové ventily pomocí flexi-hadiček Clean-Fix S, které jsou součástí sady. Průtok: 6 l/min. nezávisle na tlaku, hydraulický tlak 0,5 - 5 bar, třída hlučnosti: II, cena 5.988 Kč.



Velmi zajímavá baterie KLUDI E-GO nabízí třeba možnost nastavení doběhu vody dle vlastních požadavků. Stejně tak je dle potřeby nastavitelné množství protékající vody a její teplota, baterii můžete samozřejmě kdykoliv ovládat také manuálně. KLUDI E-GO je k dispozici v provedení s adaptérem nebo s baterií. Cena 14 124 Kč.











Firma HANSGROHE nabízí na českém trhu velmi designově vydařenou baterii METRIS S ELECTRONIC, která má velkou výhodu v kompaktních rozměrech. Hodí se tak k malým omývátkům na toalety. Navíc není nutné baterii zapojovat do zásuvky, ovládá ji monočlánek. Cena 16 854 Kč.











GROHE ALLURE E je designově výrazná baterie se směšovačem pro jednootvorovou montáž. Baterie má i funkci trvale tekoucí vody pro termickou desinfekci, zábranu proti opaření i možnost bezpečnostního vypínání po 60 s. Tahle technicky dokonalá baterie stojí 27 944 Kč.