Paní Daniela nám napsala: „…Nevím si rady s barvami. Ráda bych, aby se využil maximálně prostor, ale kuchyně nepůsobila robustně. Byla bych ráda, kdyby šla trouba umístit výše, ale zároveň tak, aby se pohodlně obsluhovala.

Jsem nižší postavy 161 cm, tak bych chtěla normální dvířka, ne výklopná. Co se týká spotřebičů - lednice je koupena, sklokeramická deska a trouba budou vestavěné, možnost prostoru pro možnou budoucí myčku 45 cm vítána. Kuchyň mi bude dělat pan truhlář, a tak nemusíte vycházet ze sektorových rozměrů. Co se týká dekoru dvířek, mohla byste se držet nabídky firmy Grena.

Další 3D návrhy najdete zde:

Garsonku budu zpočátku pronajímat, tak potřebuji, aby se líbila i co nejširší skupině lidí. Mně se osobně líbí barva krémová, cappuccino, bílá, arodub - prostě jemné nevýrazné barvy. Pokud byste mohla udělat několik variant barevného řešení, a některou i s tmavším odstínem, byla bych ráda. Také nevím, zda je lepší obklad z dlaždiček, nebo spíše z desky….

Při navrhování dispozice jsem vycházela z informací od paní Daniely a plánku rozvodů instalací, které mi zaslala. Chladnička je nízká, podstavná pod pracovní desku. Umístila jsem ji do vysoké skříně společně s troubou. Vedle dřezové skříňky je skříňka 45 cm široká, která se dá časem vyměnit za myčku. Vaření je umístěno na střed druhé stěny, pod varnou deskou jsou plnovýsuvné hluboké zásuvky na hrnce, talíře apod.

Barevných řešení jsem udělala několik, aby si paní Daniela mohla zvolit to, které se jí bude líbit nejvíce. Má ráda jemnější barvy, ale chce, aby kuchyně působila zajímavě, a byla tak trochu univerzální, protože chce byt zatím pronajímat. Musí se tedy trefit do vkusu širokému okruhu potenciálních nájemníků.

V návrzích jsem kombinovala především světlé odstíny, jedna varianta je v tmavém ořechu s bílou barvou. Tato kombinace je velice oblíbená. Varianta, která se myslím také dost líbí, je dvířka spodních skříněk v cappuccinu, horní skříňky bílé. V některých návrzích jsem udělala obklad z keramických obkladů, v jiných z pracovní desky.

Posuďte sami, která varianta by se vám líbila nejvíce. Napište to do komentářů, třeba pomůžete paní Daniele s těžkým rozhodnutím :).

Obrázky: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz