Dnes vám nabídneme novinky, které by se vám mohly hodit, ať již máte kuchyň vybavenou a potřebujete ji jen něčím doplnit, ale i pokud plánujete rekonstrukci.

Z Čech pro Čechy

Mora nabízí indukční desku stavěnou pro panelákové kuchyně. Český výrobce domácích spotřebičů přichází s novými indukčními deskami vhodnými do všech kuchyní, dokonce i do kuchyní v panelových bytech.

Indukční desky Mora je možné standardně zapojit na dvě fáze. V případě potřeby ale také jen na jednu fázi s tím, že na desce uživatel aktivuje chytrý regulátor, který se v průběhu provozu desky bude starat o to, aby nedošlo k přetížení jističe. Tento způsob zapojení je vhodný především právě do panelových bytů, kde v kuchyni není třífázové elektrické zázemí. Nové indukční desky jsou navíc vybaveny funkcí Sprint zvyšující výkon na všech varných zónách. Nechybí ani praktický časovač na všech varných zónách, funkce bezpečnostního vypnutí varné desky, ukazatel zbytkového tepla a dětská pojistka chránící všetečné děti před zbytečným úrazem.

Tepelné čerpadlo a ohřívač vody v jednom

Tepelné čerpadlo je fantastická věc, která výrazně snižuje náklady na vytápění, spotřebu energií… Tak proč to nevyužít v menším a neudělat elektrický ohřívač vody právě s tepelným čerpadlem? Jestli se vám nápad zalíbil, tak vězte, že už nebudete první. Gorenje už to dnes nabízí. Tepelné čerpadlo vzduch-voda na 80, 100 a 120 litrů (modely TC 80 E, TC 100 E a TC 120 E) s vysokou energetickou účinností umožňuje výběr vstupních a výstupních míst pro vzduch, takže se může používat v různých částech domu.

Nová řada ohřívačů s inteligentní Smart funkcí dokáže přizpůsobit časy ohřevu chování uživatele, takže teplá voda je k dispozici vždy ve správnou chvíli, a přitom se minimalizuje spotřeba energie. Ohřívač po určitou dobu ukládá do paměti denní doby, kdy uživatelé potřebují největší množství horké vody, nebo kdy jsou intervaly spotřeby horké vody nejvyšší. Uložené údaje pak v režimu Smart využívá, aby se zapnul právě včas na ohřátí vody. Pokud dojde k nepředvídané situaci a není k dispozici dostatečné množství horké vody, je možné vodu okamžitě ohřát pomocí funkce „rychlý ohřev“. Při nastavení režimu několikadenní nepřítomnosti se ohřívač automaticky přepne na teplotu ochrany proti zamrznutí vody a po uplynutí nastavené doby se vrátí do normálního provozu.

Usušte si plody práce

Sušení je ideální způsob, jak zakonzervovat potraviny a uchovat zdravé ingredience k přípravě pokrmů po celý rok. Nejlepší je využít elektrickou sušičku, protože sušení na sluníčku je, stejně jako sušení na radiátorech, velmi zdlouhavé a potraviny, které na plechu nemají přístup vzduchu z obou stran, jsou navíc náchylné k plesnivění.

Nová Sušička Sencor SFD 135E zajistí rychlé sušení při zachování všech důležitých výživových hodnot. Spotřebič má čtyři sušicí podnosy o výšce 2,5 cm, které umožňují i sušení silnějších kousků potravin. Po zapnutí uvnitř cirkuluje teplý vzduch, který stejnoměrně vysouší plody ze spodní i vrchní strany jednotlivých mřížek. Přístroj je vhodný nejen k sušení ovoce a zeleniny, ale také hub či bylinek. Stejně dobře poslouží k usušení masa.

Doporučená prodejní cena je 999 Kč s DPH.

Chladné jídlo i v teplé dny

Nová beznámrazová chladnička v nejvyšší energetické účinnosti A+++ je nyní na trhu pod značkou Panasonic. Novinka s označením NR-B32FE2 nabízí izolace z ultratenké vrstvy skleněných vláken, má 20ti-násobně lepší izolační vlastnosti než tradiční materiály, přitom ovšem umožňuje maximální využití vnitřního prostoru při zachování standardních vnějších rozměrů. Technologie Inverter zase využívá systém senzorů a mikroprocesorů, který automaticky vyhodnocuje požadavky na výkon motoru, a tak se v noci, nebo v čase, kdy je chladnička minimálně využívaná, spotřeba energie automaticky sníží. Pokud jste v současnosti majiteli modelu s energetickou třídou A, po koupi NR-B32FE2 můžete počítat s úsporou až 60 % energie. Doporučená maloobchodní cena – 39 900 Kč.

Spotřebiče s designem Karima Rashida

Když nejste spokojeni s puritánským designem spotřebičů, měli byste se poohlédnout po kolekci malých domácích spotřebičů, včetně designových skvostů z dílny proslulého Karima Rashida. V nabídce jsou osobní váhy, kuchyňské váhy a rychlovarné konvice se značkou Gorenje.