Paní Ilona mi napsala:

Dobrý den, dnes jsem zcela náhodou narazila ve vyhledávači na kontakt na Vás v souvislosti s vyhledáváním informací ohledně plánování nové kuchyně v novostavbě domu, jehož plány teprve vznikají. Četla jsem si příspěvky dotazovatelů, viděla některé návrhy, které jste zpracovávala na základě dotazu čtenářů. Mám tedy dotaz, jakým způsobem bych mohla získat rady, případně návrh naší budoucí kuchyně. K napsání tohoto mailu jsem se odhodlala po několika hodinách strávených prohlížením stránek výrobců kuchyní.

Mohlo by vás zajímat:

Vzhledem k tomu, že by to měla být v mém životě zřejmě již kuchyně poslední, ale také již pátá v pořadí, ráda bych, aby výsledek stál za to. Má tedy smysl Vás v tomto ohledu kontaktovat, znám půdorys, vše ostatní záleží na fantazii. S pozdravem a přáním hezkých nápadů pro mou budoucí kuchyň...

Dvě barevné varianty kuchyně

Návrhy jsem pro paní Ilonu vypracovala ve dvou barevných variantách. První je kombinace krémových dvířek s korpusy a pracovní deskou v tmavém ořechu:

Kombinace kontrastních světlých a tmavých ploch je efektní, ale čtenářka mi napsala, že by se jí více líbila kuchyně ve světlých odstínech, tak jsem vyhověla a udělala druhou variantu s krémovými dvířky v kombinaci tentokrát se světlým dubem:

Kuchyně je prostorná, spojená s obývacím pokojem. Mezi oběma prostory je jídelní kout se stolem pro šest osob. Dispoziční řešení kuchyně je do tvaru písmene „L“, s barovým předělením, které si paní Ilona přeje do návrhu zakomponovat, a vysokými skříněmi, zabudovanými do sádrokartonové stěny. Toto řešení jsem zvolila vzhledem k velikosti kuchyně proto, že vypadá zajímavěji, než kdyby vysoké skříně navazovaly na kuchyňskou linku přímo a tvořily „účko“.

Výhodou této kuchyně je velké množství úložných prostor i dostatek pracovní plochy. Nevýhodou bude vyšší pořizovací cena díky rozměrům kuchyňské linky – 4 x 3 m. Mnoho zákazníků řeší problém s cenou tím, že si pořídí levnou kuchyni a ušetří na vybavení. Doporučuji zvolit raději jiné řešení – nechte si navrhnout kuchyňskou linku o něco menší než třeba vysněnou kuchyni do „U“ a ještě s barem. Nechte třeba jen „elko“, ale s kvalitními komponenty a vybavením, prakticky řešené a od prověřeného dodavatele (ideálně přímo od výrobce). Jsou prostě věci, u kterých se šetřit nevyplatí, a v případě kuchyně by se vám to mohlo vymstít.

A co vy? Preferujete kvalitu a necháte si poradit, nebo si raději koupíte levnější kuchyni, ale přesně podle toho, jak jste si ji vysnili? Napište mi do komentářů.