Moderní chladničky už nejsou neosobní hlučné skříně překážející v rohu kuchyně. Stal se z nich tichý a úsporný designový doplněk interiérů. A jejich inteligentní funkce zabraňují vznikání námrazy, kontrolují proudění vzduchu, hlídají nedovřená dvířka a chrání ovoce a zeleninu před ztrátou vitaminů. U běžných chladniček stlačoval chladicí médium hlučný klasický kompresor, který pětinu veškeré energie spotřeboval jen na převod rotačního pohybu motoru na lineární pohyb pístu. Moderní kompresory, jakými jsou vybaveny například chladničky LG řady Uranus, mají zcela novou konstrukci: pohyb pístu je lineární. Nedochází tak k energetickým ztrátám, lednice jsou prakticky nehlučné a mají plynulejší chod i náběh. A jsou mimořádně spolehlivé, výrobce na ně poskytuje záruku až 10 let.

Již žádná námraza!

U běžných chladniček se rychle vytváří námraza, zvláště v teplých dnech nebo při častém otevírání dvířek. A stačí půl centimetru ledu, aby spotřeba chladničky stoupla o třicet a více procent! Vyzkoušeli jsme lednice LG s technologií Total No Frost, která zabraňuje vzniku námrazy. U konkurenčních chladniček bez této funkce nebo pouze s částečným No Frost v důsledku vytváření námrazy či kondenzátu dochází ke snížení efektivity chlazení a nárůstu spotřeby energie. Mnohdy až o 4 energetické třídy, například z A++ na C.

Správné proudění vzduchu eliminuje teplotní odchylky v jednotlivých částech chladničky či mrazničky. Systém Multi Air Flow u chladničky LG Uranus GB5240AVAZ zajišťuje, že se teplotní rozdíly v chladničce vyrovnávají a rychleji se obnoví nastavená vnitřní teplota po každém otevření dvířek.

Lednice hlídá i ztrátu vitaminů

Chladnička Uranus umí udržet optimální vlhkost, a uchovat tak zeleninu a ovoce déle čerstvou. Navíc šetrné osvětlení zelenými diodami zabraňuje ztrátě vitaminů, což dokládá i certifikát německé laboratoře SLG. Časté problémy s netěsností dvířek a deformací těsnění řeší antibakteriální činidla (BioShield). A zabudovaný alarm upozorní, pokud dvířka omylem nedovřete! Moderní design usnadňuje umístění chladničky v interiéru. Už při otevření dvířek do úhlu 90° lze snadno vysunout všechny zásuvky!

Chladnička Uranus GB5240AVAZ. Energetická třída A++ (denní spotřeba 0,72 kWh, tedy 40% úspora elektrické energie oproti chladničkám třídy A). Užitný objem 355 litrů (247 l chladnička, 108 l mraznička), interní zásobník na chlazenou vodu. Barva broušené oceli. Vnější rozměry 595 mm x 2010 mm x 671 mm.

Je to lednice? Nebo něco lepšího?

www.lg.cz

Tento výrobek zakoupíte ZDE.