V kuchyňském prostoru je v rohu atypická komora na potraviny, která je vyzděná do oblouku. Na této stěně je zároveň okno. Následuje další stěna, která je odskočená, a „za rohem“ jsou vstupní dveře do místnosti. Majitelé si přejí umístit vysoké skříně pro chladničku, troubu a mikrovlnnou troubu a také na nádobí, protože kvůli oknu není možné mít mnoho horních skříněk.

ČTĚTE TAKÉ:

Protože prostor na kuchyňskou linku je kvůli komoře a dveřím dost malý, rozhodla jsem se pro umístění ostrůvku, který v případě potřeby nahradí chybějící pracovní plochu. A samozřejmě úložný prostor ve spodních skříňkách s plnovýsuvnými zásuvkami je také příjemný bonus.

Aby ostrůvek nepůsobil tak opuštěně, přidala jsem mu ještě jednu funkci. Dostal krásnou barovou desku a dvě židličky, návštěvy to určitě ocení.

Barevné řešení je na přání majitelů v bílém lesku. Tento design kuchyně je stále velice oblíbený, řekla bych, že více než 60 % kuchyní, které v našem studiu prodáme, je právě v této barvě. Je to asi tím, že bílá je klasika, která se neokouká a dá se dobře kombinovat s ostatními dekory. Na pracovní desku jsem použila dekor Coco Bolo, který je světlý, takže zachová elegantní vzhled kuchyně, zároveň působí neobvykle a exoticky.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz