Dobrý den, stavíme domek, jsme ve fázi hrubé stavby a plánujeme rozvody a celkově tvar kuchyňské linky. Na obrázku půdorysu je pouze kuchyň, široké dveře vedou vedle do obýváku. Okna jsou 90 cm nad podlahou. V kuchyni je malá spížka, kterou rozhodně nebudeme bourat. Rádi bychom měli americkou lednici a líbil by se mi ostrůvek. Kuchyni chceme moderní, snadno udržovatelnou. Líbí se mi kombinace s výrazným dřevem. Barevně nemáme zcela jasno. Jídelna bude součástí kuchyně. Za případný návrh děkuji. Pavla

Paní Pavla si přeje moderní kuchyni s jídelnou. Vzhledem k půdorysu kuchyně a umístění okna je linka mírně dimenzovaná umístěním dřezu a varné desky, naštěstí ale ještě nejsou přesně dané instalace.

Návrh č.1 - Linka má tvar L, na něž navazuje požadovaná americká lednice. Pořadí zón není právě ideální, je určené (a u tohoto půdorysu vždy bude určené) spíš levákovi. Tady navíc není příliš šťastně umístěna ani lednice. Na druhou stranu jde o prostornou kuchyni, která je zkrátka jistým nejméně násilným kompromisem. Půdorys kuchyně přirozeně vychází z půdorysu místnosti. Kombinace tmavého dřeva a slonové kosti je moderní a útulná zároveň.

Návrh kuchyně pro paní Pavlu

Návrh č. 2 - Kuchyně je s ostrůvkem, to je majitelčino přání. Jde o docela funkční kuchyni, nabízející jak pracovní plochy, tak i úložné skříňky. Trouba je zde umístěna do nižších skříní, které prostor tolik nezahltí jako klasické vysoké „komíny“. Pro lednici vznikl výklenek vedle spížky, který zúžil průchod do obýváku. Výrazné dřevo je použité na pracovní desce. Jako celek působí linka příjemně, uceleně a měla by dobře fungovat.

Návrh kuchyně pro paní Pavlu




Návrh č. 3 - Kuchyně jen mění náladu předchozí varianty, tedy svým barevným provedením. Bez užití dřevěného dekoru se poměrně dost mění nálada a útulnost kuchyně.

Prakticky není tato varianta špatná. Nabízí oblíbený tvar L s vyvýšenou troubou vedle varné zóny, zóny zde celkově navazují ve správném pořadí. Lednice je opět ve výklenku. Linka je světlá a díky absenci horních skříněk působí velmi lehce a otevřeně.

Návrh kuchyně pro paní Pavlu