Servírování v restauraci má svá pravidla. Číšníkům nepomáhejte!


Autor: Thinkstockphotos.com
Pomoc je většinou vítána. Není tomu ovšem v případě, že se tlačíme do řemesla, které neovládáme.
Restaurace mají různou úroveň obsluhy, která většinou odpovídá celkové atmosféře v podniku. Tedy pajzly a hospody mají obsluhu druhé kategorie a v podnicích s damaškovými ubrusy se číšníci a servírky jen tak lehce vznášejí a o jejich činnosti vlastně nemáte vědět. Pokud máte trochu otevřenější povahu, možná byste chtěli obsluze nějak pomáhat, a to v kterémkoli podniku. Ale pozor na věc, vaše aktivity mohou být spíš na škodu.
Nepřekážet servírování
Autor: Thinkstockphotos.com
ČTĚTE TAKÉ:
- Vesnice, která připomíná ubrusový ráj
- Cesty za jídlem: Do Osnabrücku za vyhlášeným restaurantem La Vie
- TOP 10: židle na vysoké noze
Nehýbat skleničkami
Autor: Thinkstockphotos.com
Neuklízet
Nepomáhejte ani s prázdnými talíři. Sklizení použitého nádobí má také svá pravidla. Pokud se jedná o větší podnik, je třeba rovnat talíře efektivně, aby odkládání nádobí v umývárně bylo snadné. Jak to má být, to ví číšník nejlépe. Takže pokud je vás víc, nic na stole nerovnejte a neorganizujte, protože to žádná pomoc není. Navíc je odstrkování talíře na stranu nebo jakákoli jiná manipulace s ním především projevem buranství.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...