Jednoduché kuchyňské pomůcky jsou při vaření absolutně nezbytné a ani ty nejšikovnější elektrické spotřebiče je zcela nevytlačí z našich šuplíků. Zprostředkují těsnější styk s vařeným jídlem a podvědomě nám dodávají radostný pocit vládnutí nad připravovaným pokrmem.
Dřevo je klasika
Autor: Thinkstockphotos.com
ČTĚTE TAKÉ:
- Jak správně připravit jíšku
- Novinky ve spotřebičích: zima bez ledu a horko bez tepla
- Vesnice, která připomíná ubrusový ráj
Bílý melamin
Chemická látka zvaná melamin je velmi oblíbená i jako ochranná vrstva desek používaných v nábytkářství, tedy i na kuchyňských linkách. Pokud máte v kuchyni vařečky bílé nebo barevné, budou nejspíš z polymerů melaminu. Ze stejné hmoty se dělá i odolné nádobí pro děti. Jako každá umělá hmota i melamin zažil různé odmítavé kampaně. Nádobí z něj je bezpečné, pokud budete respektovat pokyny k používání. Je nevhodné dávat je do mikrovlnky.
Měkký silikon
Autor: Thinkstockphotos.com
Časem prověřený Teflon
Polymer, který dostal v roce 1946 jméno Teflon, byl objeven již o deset let dříve. V kuchyni se používá na povrchy všemožného nádobí i pomůcek, ale známe jej převážně z pánví. Je trochu choulostivější než výše uvedené látky. Může se rozkládat, pokud není jeho povrch chlazen potravinami. Vzhledem k tomu, že jedlé tuky se začínají rozkládat již při teplotách kolem 204 stupňů, nehrozí žádné nebezpečí. Jeho výhodou je opravdu spolehlivá nepřilnavost.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com
Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...