Ozón je jedovatý, ale nám to nevadí

To, že je ozón jedovatý, ví každé malé dítě. Jenže jeho nepříznivé účinky jsou až ve vysokých koncentracích. Naopak, jako mnoho jiných jedovatých věcí, se i ozón dá skvěle využít v pozitivním slova smyslu. Třeba tím, že dezinfikuje. A tak je využíván třeba v lednicích Hotpoint. Tady nové malé zařízení dokáže krátkým elektrickým výbojem vytvořit trochu ozónu, který zabrání šíření bakterií, mikroorganismů a také sníží nepříjemné pachy. Druhotně má technologie Active Oxygen i další pozitivní vlastnost. Potlačením mikroorganismů zpomaluje i proces zrání zeleniny a „stárnutí“ dalších pokrmů, jako jsou ryby, maso či mléčné výrobky. A abychom nezapomněli – Hotpoint vetkl Active Oxygen i do myček, takže nepříjemný zápach je u nich už minulostí!

Uvnitř žár, venku chlad

Česká značka Mora nasazuje do všech svých sporáků a vestavěných trub nová dvířka a skla. Ty nepropustí vysoký žár zevnitř trouby ven, takže dvířka zůstávají studená. Sendvičová konstrukce dvířek navíc nabízí i jednoduchý systém čištění. Nemusíte tak náročně demontovávat mnoho dílů, abyste dostali ven vnitřní sklo, které je špinavé. Tady odmontujete jediný díl a sklo jde jednoduše vyjmout.












Jak udělat Maggi šťavnatý steak s česnekem

Pokud vám rubrika Kuchyně vehnala do úst sliny a máte na něco dobrého chuť, doporučujeme se obrátit buď na náš specializovaný server Chuť a styl.cz, nebo vám tady dáme jednoduchý návod na přípravu. Potřebujete 600 g kuřecích prsíček a jedno balení Maggi Nápady Šťavnatý steak. Vezmeme plátek kuřecích prsíček (naklepaných asi na 1,5 cm) a položíme ho dovnitř papíru na pečení, který je přibalený v sáčku Maggi Nápady (v každém sáčku najdete 4 samostatné papíry na pečení).

Pečicí papír Papyrus® přeložíme přes maso, lehce přitlačíme (aby se papír přichytil k masu) a dáme na mírně rozehřátou pánev (není potřeba přidávat tuk ani olej!). Restujeme na mírném ohni 5 minut z každé strany (pokud je plátek silnější než 2 cm, restujeme ho 7-8 minut z každé strany).

Orestovaný steak vyndáme z papíru a servírujeme. Dobrou chuť. ***

Nenápadný, a přitom nepřehlédnutelný

Chcete mít prostor nad kuchyňskou linkou volný? Aby tam nerušily žádné skříňky, poličky nebo dokonce nevzhledná digestoř? Řešení je jednoduché. Pořiďte si digestoř, která je součástí kuchyňské linky. Za varnou deskou může být ukrytý výsuvný odsavač par Siemens, který se vysune, pokud se dotknete jeho neviditelného tlačítka. Efektní start výsuvu završí automatické rozsvícení LED osvětlení s funkcí postupného zhasínání a rozsvěcování. O čistotu vzduchu se stará výkonný ventilátor s dvojsměrným odsáváním a patnáctiminutovým automatickým doběhem ventilátoru. Tento odsavač par stojí 46 990 Kč při šířce 90 cm.



Kamkoli s vodou

Vytahovací dřezové baterie jsou už tradiční záležitostí. Ale spousta lidí chce mít něco originálního. Jim a zároveň těm, kteří mají tendenci sdružovat dřez a varnou zónu na ostrůvek, nabízí Dornbracht novou baterii Pivot. Díky pracovnímu rozsahu 360° lze v kuchyni jednoduše navzájem propojit jednotlivé pracovní oblasti. Její univerzální použitelnost je navíc precizně sladěna se sérií Water Zones (Dornbracht) a splňuje v plném rozsahu požadavky kladené na obsluhu zejména v pracovních oblastech určených k přípravě a vaření pokrmů. Praktická otočná rukojeť, která je umístěna přímo na výtokovém rameni, zajišťuje snadnou a ergonomickou manipulaci.