Ve spojení s gastronautem vám vždy vybíráme nějaké zajímavé tipy na výlet, kde dostanete něco dobrého k jídlu či pití. I když se tento víkend koná spousta zajímavých slavností vína nebo v Karlovicích slavnosti jahod, my se zaměříme na chlapácké pochoutky – loštické tvarůžky a pivo.

Loštické slavnosti hudby a tvarůžků

  • Od 27. do 30. června, náměstí Míru, Loštice, region olomoucký

Již poosmnácté nám pod nosem zavoněla akce Loštické slavnosti hudby a tvarůžků. Prodej tvarůžků, tvarůžkové klání, slavnostní ohňostroj – to vše loštické náměstí slibuje, navíc můžete zavítat také do tamního muzea na smrduté sýry se specializující. Bohatý hudební program je na této akci samozřejmostí.





Beerfest Olomouc

  • Od 26. do 29. června, Korunní pevnůstka Olomouc, třída 17. listopadu, region olomoucký

Největší pivní festival se koná v moravské metropoli – městě Olomouci. Nenechte si ujít na stovku pivních značek, počínaje klasickými "desítkami" až po nejrůznější pivní speciály z produkce více než 30 pivovarů z ČR, regionálních pivovarů a minipivovarů. Prvních 1.500 návštěvníků získá pivo zdarma! Vystoupí Mig 21, Polemic, Kryštof, Sunshine nebo Václav Neckář se skupinou Bacily.

Pivovarská pouť

  • Dne 29. června, areál pivovaru Strakonice, Podskalská 324, Strakonice, region jihočeský

Na akci Pivovarská pouť, která se koná v areálu pivovaru Strakonice, se můžete přihlásit do soutěže jedlíků a pochutnat si zde na hromadě výborných řízečků. Chybět nebude ani již tradiční neckyáda a vystoupí zde kapela Rangers – Plavci a po nich se o zábavu postará rocková diskotéka.

Pivní slavnosti Cerhovice

  • Dne 29. června 2013, areál za sokolovnou, Pražská 143, Cerhovice, region středočeský

Pořadatelé těchto pivních slavností mysleli opravdu na všechno, a proto se můžete těšit na den plný dobrého jídla, pití a zábavy. Ochutnáte zde piva od celkem šestnácti pivovarů včetně piva nealkoholického. Smlsnete si na pokrmech na pivě připravených, na své si přijdou i vegetariáni a milovníci sladkého. A nudu zaženou nejrůznější soutěže pro malé i velké.

Slavnosti vratislavického piva

  • Dne 29. června 2013, areál pivovaru Liberec - Vratislavice (Konrád), Pivovarská 164, Liberec – Vratislavice, region liberecký

Pivní hala se třiceti pípami, všechny výrobky pivovaru na čepu a jedno překvapení k tomu. Zajíte to klobáskami, poslechnete si pár kapel… Prostě dobře strávený sobotní den.