Dřevěná podlaha

Základem každé stylové venkovské kuchyně je podlaha. Oblíbená keramická dlažba je sice praktická a odolná, nikdy však nepřekoná půvab a teplo přírodního dřeva. Zde zvolená borovicová prkna působí díky výrazné kresbě a četným sukům rustikálněji než jiné dřeviny a nejlépe dokreslují neformální venkovskou atmosféru. S decentním mořidlem v kávovém tónu získala prkna z přirozeně nažloutlé borovice eleganci a celou místnost výrazně proteplila.

Promyšlená dispozice

Při řešení dispozice rozlehlé kuchyně je kromě respektu k ergonomii a zajištění bezchybné funkce klíčové efektivní využití prostoru pro práci i ukládání. Kuchyně na snímku je rozdělena do čtyřech částí: hmotu vysokých korpusů s lednicí a troubami potlačila pozice dále od okna, kde nebrání v přístupu přirozeného světla. Na ně navazuje linka ve tvaru písmene „L“ s varnou deskou a dřezem pod oknem. Univerzální ostrůvek a monumentální sekretář jsou bonusem těžícím z dostatku místa.

ČTĚTE TAKÉ:

Úprava stěn

Na příjemně domácké atmosféře a stylovém výrazu se zásadní měrou podílí povrchové úpravy stěn. Dřevěný palubkový obklad dodává stěnám jemnější měřítko, zatímco elegantně matný kakaový nátěr kuchyni protepluje a vytváří s bílou linkou půvabný pár. V namáhané pracovní zóně je přilehlá zeď chráněná bílými lesklými obkladačkami, které díky zvolenému spárořezu evokují bíle natřenou zeď. Její struktura vytváří s oboustranně navazujícím dřevěným obkladem působivý celek.

Centrální ostrůvek

Centrální ostrůvek dostal netypickou podobu a nabízí univerzální využití. Kromě úložného prostoru pro kuchařské knihy, potraviny a drobné spotřebiče je u něj možné posedět. Bezprostřední sousedství linky doslova láká k příjemnému posezení u snídaně, svačiny nebo odpolední kávy, případně skleničky vína v družném hovoru s kuchařkou/kuchařem. Chybějící objemné korpusy spodních skříněk nahradila subtilní rámová konstrukce, se kterou ostrůvek získal sympatické vzezření jídelního stolu.

Nepřehlédnutelná kredenc

Monumentální sestava skříněk uzavírající interiér kuchyně je nepřehlédnutelná. Způsob uspořádání korpusů vzdáleně připomíná tradiční kredenc, která nabízí v kuchyni ceněné úložné prostory. Sestava díky své výjimečné výšce supluje roli dělící konstrukce, současně díky své bílé barvě nepůsobí nijak mohutně. Společně s bílou barvou jí na objemu ubírá velkorysé prosklení dvířek všech mělkých horních skříněk, jejich atraktivní vzhled podtrhuje vnitřní osvětlení.