Více znamená více

Když se při zařizování svého interiéru budete striktně držet jednoho stylu, může se stát, že se vám po velmi krátké době okouká. Pokud se vám však podaří umně skloubit dva zdánlivě protichůdné styly, můžete se právem pyšnit atraktivním interiérem, který jen tak někdo nemá. Moderním a rustikálním prvkům to spolu sluší, neboť si vzájemně dávají vyniknout.

Jednoduchost se snoubí s luxusem

Jednoduše pojatý interiér, to je skvělé zázemí pro moderní designové předměty. Směs rustiky a moderny má navíc tu výhodu, že díky své nadčasovosti nevyjde nikdy z módy.

ČTĚTE TAKÉ:

Na své si zde přijdou jak méně radikální minimalisté, tak příznivci venkovského stylu. Tento smíšený styl mimo jiné představuje možnou kompromisní alternativu pro pár s odlišným vkusem, který si zařizuje společnou kuchyni.

Pro moderní romantiky

Pokud chcete jít s dobou, a zároveň zůstat věrni svým ideálům o romantické rustikální kuchyni, pak si můžete poskládat svůj jídelní kout třeba z rustikálního nábytku z dřevěného masivu a z moderní nábytkové směsi. Všimněte si dokonalé designové shody stříbrné barvy kovu a šedivého čalounění.

Nečekané porozumění

Tak jako k sobě má blízko láska s nenávistí a vážná hudba s rockem, podobně blízko má k sobě design rustikální a moderní kuchyně. Možná vás to překvapilo, ale málokteré dva styly se mohou tak skvěle doplňovat, jako právě moderna s rustikou.

Perfektní, a přece nedokonalý

Perfektní a dokonale sladěné ultra-moderní interiéry mohou být poznamenány jedním velkým deficitem, a to nedostatkem lidskosti. Jinými slovy se zde nemusíte cítit dobře. Postrádají útulnost a příjemný vzhled, které jsou doménou právě rustikálních kuchyní.

Polidštěte svou kuchyň!

Pokud tedy máte pocit, že jste to s modernizací interiéru své kuchyně poněkud přehnali, pak rychle uberte plyn a zútulněte srdce svého domova přidáním několika sympatických prvků, jako je například masivní dřevěný stůl.

Pokud se nechcete pouštět do žádných významnějších úprav, poohlédněte se alespoň po vkusných doplňcích. Hlavním jednotícím prvkem mezi oběma styly by měly být použité přírodní materiály.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com